selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

*MIRA*

hye!!!hermm,,hari nie nk citer pasal ape ye??eermmm,,tak de idea la..
haaa!!!ape kate Mira citer pasal Profile Mira...ok!!

Kisahnya bermula begini.....pada tanggal 30 April 1996,tercatat la satu sejarah tentang kelahiran seorang PUTERI , yg di beri nama Nurul Amira BT Mohd Zaini..anak kelima EN.Mohd Zaini dan PN.Umi Kalsom...beliau(hahhaah,,dah macam VVIP plak) kini sudah berusia 15 tahun...beliau pernah menerima pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Seri Besout, Sungkai(ni sekolah rendah erk)..kini beliau menyambung pelajarannya di Sekolah Menengah Kebangsaan Felda Besout....

Mira adalah seorang perempuan yang bersikap seperti seorang ibu yg ade anak 10(mak aii!!banyak tu!!)...suke membebel,,kalau bercakap non-stop...Mira sering diberi nama panggilan yg mengarut,,contohnya: mama rapping , mayang mengurai and Nam(ape itu NAM??jeng...jeng..jeng..hanya Mira dan geng sahaja yg tau)...

Mira juga seorang yang suke berkawan(ye ke??^^).... Mira pernah ade satu group study,,group tu hanya wujud pada saat getir(sebelum exam besar je) .....Mira juga ada kaunselor sendiri..kekadang Mira yg jadi kaunselor(hebat ke??)... kaunselor Mira ialah cik puan Anis dan cik puan Ieda...dorang selalu buat Mira happy kalau Mira tgh sedih...eh!!tak lupe jgk Mira ade sorang kawan lelaki yg boleh digelar kaunselor ar...dia ialah incik Nizam..dye pon slalu buat Mira senyum,,walaupun Mira mmg tgh senyum..huxhuxhux....ehh!!tak lupe jgk(ayat yg same) Mira ade kawan yg ermm,,,yg,,,ermmm,,yg,,yanggg...ya,,nggggg!!agak pelik(PELIK???)kawan Mira sorg ni dye suke tgk Mira marah...sampai kekadang tu Mira sendiri tak larat nak marah...nama di tuan Hidayat..dia sorg budak yg agak sensitive...tp,,sensitive dye bertempat...huhuhu,,(aikk!!lain mcm je bunyinye,,huxhuxhux)...pape pon,,best ar kawan dgn dorang semua ni...dorang ar kawan terbaikkkk!! Mira...

that all about Mira...Mira da tak de idea da nk meniap...
kalau Mira rajin nnt Mira smbung ...
papew pon,,,nk tau pasal Mira dengan lebih mendlam(ehh!!sape kau nk org kenal??)
huhuhuhu(-_-)......
k la...mau tido bye!!Ehh sebelum tu,,,sory kalau karangan Mira nie tonggengtonggeng..hehehe...biase la..
org tak Pro,,buat karangan...
~SELAMAT MALAM!!
~SEMOGA DAPAT MIMPI YG INDAH!!!



cinta tak harus memiliki

 
tadi Mira tgk citer NADA CINTA...
ermm,,,sebenarnye,,Mira tak layan citer tu...
tp,,tadi terdgr satu petikan dari citer tu..
 
"kalau kite betul-betul sayangkan seseorang,,
kite tak boleh memiliki dia pun tak pe..
asalkan kite boleh buat dia gembira
hati dia senang...itu semua sudah mencukupi
dari segalanya"


ermm,,ayat dia lebih kurang cm nie la..
hehehe,,,Mira lupe sikit...
(^^)V....
 







selamat pagi


selamat pagi!!!!amboi,,pagipagi Mira dah tulis entry...
hahahhahaha......tak de keje betul la anak encik Zaini ni...
huxhuxhux.......erm,,nk taip ape lagi ye...
Mira nak wish untuk hari ni boleh??Apew!!tak boleh?!..ade Mira kisah...
this my own blog....hehehhehehe...gurau jew...

wish untuk hari ni...
: : Mira harap hari ni akan menjadi hari paling bahagia Mira..bukan hanya untuk Mira tp,,semua kawankawan Mira,,members blogger.......mulakan hari ini dengan senyuman...jangan masam je muka tu....: :


:: semuanya hanya tinggal kenangan ::

 Awak,,awak nak tau tak...saya rindu awak sesgt...
saya nak jumpa awak...saya nak bersembang degan awak...saya nak bergurau dgn awak....
saya nak bersama awak....boleh tak saya nak semua tu??
.........................................................................................................................................
Awak...awak ingat tak....dulu sebelum kite couple..
awak dgn saya selalu sgt bergaduh....smpai kan tak igt dunia...
macammacam kite gaduh....d sebabkan hal kecik je...
kite boleh gadoh.....
Awak selalu buat saya marah....sebab awak suke tgk saya marah...
awak cakap,,saya lagi comel kalau tgh marah...
happy sgt saya bile dgr awak ckp mcm tu...
sebulan sebelum exam,,kite dah tak gadoh lagi...
coz,,masingmasing fokus kat exam....
dlm mse sebulan tu,,,saya dapat berita yg agak buruk...
kawan saya cakap awak ade haty dkt perempuan lain..
saya sedih sgt.....(T_T).......otak saya waktu tu...
blurrr sgt!!!saya asyik termenung seminggu sebelum exam,,
sebab fikir kan awak.....
saya terpaksa lupekan awak selama sebulan...sebab,nk exam.....
tp,,saya tak boleh...saya selalu igt awak...
habis exam,,saya igt semua nya akan kembali normal...
tp,,sebalik nye....keadaan semakin kusut...
hermm....saya redha,,,,,siapalah saya untuk awak...
1 month after exam,,,,kelas kite ade buat trip..
pergi Pulau Pangkor...best sgt....
waktu dkt Pangkor,,awak asyik buat saya jelez je...
awak asyik berkepit dgn perempuan tu...
saya mengaku,,,setiap kali saya tgk awak dgn dye...
saya rase mcm nk terjun masuk laut tu 
tau tak....mmg jelez gile...
yg paling jelez waktu jugle treeking...
awak duduk barissan blakang skali..
awak buat ape ye??
erm...msty la awak jage dye...hermmm...-_-...
...........................................................................................................................
semua ni hanya tinggal kenangan...
 saya hanya boleh ukir kenangan ni..
dkt sini...
..................................................................................................................................
ini adalah post terakhir yg Mira akan tulis,,yg berkaitan dgn dye...
lps nie...no more about him...
INI JANJI MIRA!!

ohh!!kawan


oit!!oit!!blogger/reader sume sihat???
huxhuxhux....Mira doakan korang sume sihat walafiat la ye...(*_*)
ermmm,,,entry kali nie pasal td Mira p pekan..
pekan??adew ape kat pekan tu???
hehehe,,,ade org jual bju..jual telekong,jual makanan,,dan mcmmacm lg la...
hehehe,,loya buruk la plak Mira nie...
ok!ok! kite continue pasal cite Mira...
td,,wktu Mira jenjalan kat pekan dgn adik,,
tetibe terserempak dgn dye..
siapakah gerangan SI DIA tu??jeng...jeng..jeng...
klau korg ade bce post Mira sebelumsebelum nie,,
korg msty tau..........
Mira happy sgt...dpt jmpe dye,,walaupun tak bertegur...
Mira miss dye gegile!!
kalau boleh plok dye....Mira peluk dye kuatkuat...
nasib baik la bukan muhrim....ffuuuhhh!!hehehehhe..(^-^)
Mira bukan je jmpe dye,,,Mira jgk jmpe member lame 
yg mmg dah lame tak jmpe ar...3 taon tak jmpe dye...
dye still ingat Mira,,,nasib la Mira igt dye lagi...
kalau tak malu jew.....nme dye MAI...
dye stay sini,,,skola luar...
dye mmg tak rapat dgn Mira....tp,,,kawan renggang Mira..
hehehehhe....pastu Mira ade jmpe dgn Pendek a.k.a Zul....
huhuhu,,dye tegur Mira dulu....terkejut Mira....
igt an dye da lupe kan Mira...
dari jauh dye bley plak panggil 
"oit !!! Mayang!!"...terkejut Mira....
hahhahahhaha...(mayang tu name panggilan Mira yg di beri oleh dye sejak taon lps..dye nmpk rambut Mira panjang macam Mayang Mengurai,,,tu pasal la dye panggil Mira Mayang....ermm,,best jgk name Mayang an....)huhuhuhuhu...
ermm,,,ok la....dah magrib la,,,Mira nk p solat...
bye....
assalammualaikum...
-mood : happy gegile ++++..rindu dye sgtsgt-

Penakut by Yuna

ermm,,post kali nie pasal lagu Penakut by Yuna...
td pagi,,dgr lagu tu kat radio..tetibe teringat kat dye....ermm,,rindu dye kot...
mlm td,,Mira dapat SMS dri dye....Mira tak reply pon...
Mira nk reply,,tp,,tak tau knpe haty nie ckp,,jgn reply SMS dye...
huxhuxhux!!!npe nie!!! sejam lps tu,,,ade satu SMS masuk . .
Mira bace,,rupe nye,,dye send lg skali...dye ckp,,,lpz nie dye x nk msj Mira lg...
coz,,bla,,bla,,,bla,,bla,,,bla.....fuhhh!!lps bce msj tu,,Mira rse cm nak nangis....tp nk wat cm ne
Mira mulekan...mesty la Mira tamat kan...kankankan???
redha je la.....
k la,,,,mlz nk menaip lg...kowang layan la lagu kat bawah nie....
Mira sayang kamuu!!

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan
Ulang Chorus
Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku




 : : untuk mencintaimu  by seventeen: :

# disaat aku mencintaimu by Dadali #


_ ombak rindu by hafiz n adira _



Accept or Ignore


apa sebenarnye prasaan aku kat dia???
SAYANG??SUKE???KAWAN???BENCI???
fuuuhhh!!!bnyk tu....yg mne prasaan aku yg betol kat dia??
aku confius nie..(#_#)......

"wei,,ak nk 'couple' balik ngan ko,,ko nk tak??"
ape jwpn yg patut ak bg untk soalan nie??
accept or ignore??

I Don't Know what too do right now!!!
: : konfius menyelubungi diri ini : :

Tutorial shoutbox (^^)v


ok!!entry kali nie utk adik dancingstar . .
dye nk Mira ajar ltk shoutbox. . .
ok!! we start. . .

  • first, kamu daftar kat sini . . .
  • then , kamu ikut step yg dye suruh . .
  • dye akan suruh kamu edit shoutbox kamu tu. . .habis jew edit. .kamu ..save la...
  • dah save. . .dye akan bagi code. . . .
  • copy code tu . . .
  • log in blog > design > add gadget>html java script
  • copy code td . .then paste kan kat ruang kosong java script tu. . .
  • dah siap. . .
  • save. . .
  • tgk la apew jd. . 
ok!!kamu faham tak??kalau tak faham. . 
cube try tgk blog lyssa
ermm. .sory la ye , ,tak bape nk pndai bg tuto. . .
kalau kamu bg akk  edit blog kamu . .mybe boley kot. . .

:: beday kawan saya ::


HuiHuiHui. . . . beday sapew la plak nie??
ececeh!!!hari nie beday kawan Mira . . . .
yg ke 15. . . . .Mira doakan dye dpt result esk yg cemerlang. . . .
n dpt kehidupan yg ceria @ bahagia di hari yg akan  datang. . . .

sebenar nye, , Mira dah wish kat dye. . .n spatutnye Mira wish kat dye
mlm td, , ( tpt jam 12 ) tapi,tak tau mcm mne Mira tertido 
dgn nyenyak nye. . . . huhuhuhuhuhuu. . . .
soryy kawan!! (^^)V . . . .
tak lupe jgk, , ,semalam pon beday kawan Mira yg sorg lagi . . .
(amboi!!ramai betol yg lahir bln 12..)
blom terlambat untk Mira wish kat dye kan??
ok!!Happy birthday tu you . . Mira doakan Nizam
dapt keputusan yg cemerlang esk . . .n jd seorg insan yg
terbilang(oppss!!dah mcm tagline Dktr fadzilah kamsah  da...haha)


pape pon. . . .

HAPPY BIRTHDAY 
TO YOU la kawan. . . 
nie la org nye. . . 
yg agak muke dipenuhi dgn contengan tu
 beday dye hari nie, ,Dayat namenye. . . 
yg satu lg tu Nizam , , ,beday dye semalam. . . .

sorry tak dew present la. . . .
(#_#)

/ rindu \


hye!! ermm, , ,td Mira ade msj ngan Member Mira. . . 
dye baik sgt slalu tlg Mira dlm ssh . . .tp,, tak tau kenape dye mrh Mira . . terkejut gile ar. . . .
Perbualan antara Mira dan si comel.
Mira : wei , , patut ke ak buat dye mcm tu?
ak rse bersalah sgt. . . .
si comel : ermm, , ,ko tak ptt pon buat dye cm tu . . .
dye bg hrpan gile kat ko .. tp ko buat dye cm tu . . . .kesian dye. . . .
Mira : ak rindu dye gegile ar!! ak nk dye balik. . . .
si comel : owh !!skarang baru ko nk rindu dye!!!ko nk dye balik???!! ko pkir dye nk ke ko balik??!!ko tak yah berangan la nk bebaik ngan dye. . . .ko dah skit an aty dye . . .ko dah buat dye benci ko . . .cm tu ko pk dye nk baik balik ngan ko . . . . .ak rase mmg x la. . . .
Mira : ( menangis (T_T) )

seriusly, , , Mira mmg terkejut gile lps bce msj dye cm tu . . . .Mira pk dye boley tlg Mira . . . .tp , , sebalik nye . . . .Mira pelik dan heran , ,kenape dye marah sgt ???hmmmm,,,,bia la dye kan. . . . yg penting dye puas marah Mira . . . . .ermmm, , , , ok la . . .nak siap2, ,untuk kerumah ieda. . . .hope , ,ieda tak mcm si comel tu ok!!...bye....


: : Brownnnies : :



Holla!! apew khabar ??
sihat??(soalan yg sme tiap entry)
back to tittle, , ,
Brownnies!!ermm, , ,yumm yumm!!
td ptg , , ,Mira bosan sgt , , , ,tunggu fon berbunyi
smpai bukak skola pon blum tentu berbunyi. . . .
so, , Mira buat keputusan nak buat Brownnies  .  .
sedap  . . .walaupun agak keras mcm coklat beku. . . .tp habis dimakan . . . .abah Mira smpai tak cukup . . . .hehehe. . . .sedap sgt la tu (~_~). . . .kuikuikui . .puji diri sendiri plak . . . . .
ermm, , , ,ok la . . . .Mira dah malaz nk menaip . . . .
bye . . . . .



Giveaway by aimi (^_^)


hye!!berjumpe lg kite ye. . .
hehehe, , , ,entry kali nie pasal GA , , ,Giveaway la!!. . . .
Mira bosan sgt . . . .jenjalan tetibe jmpe GA nie...
nmpk mcm menarik.....hehehhehehehe...
first time, Mira join . . . .Hope menang la erk...
hehehheheehe...
nie banner nye..

 

nak tau lebih lanjut pasal GA nie. . .
>>klik sini<<
jom ramai ramai join !!!

Mira tag :
fazira :: atieqah :: arya

: :Ini aku : :


Holla everybody!!!
semua sehat!!!dah lunch??
yg blom lunch tu , pepandai la ye pegi
lunch , masuk angin nnt .

ermm , hari nie mira nak mula kan hidup mira
dengan suasana yang baru .
(*_*)Mira nak lupekan semua 
masalah 2011 Mira .
Mira dah tak nak ingat 
pape pon pasal 2011 punye masalah...
(^_^)Mira dah tak nak bercinta@couple  . . .
(!_!)Mira nak jadi kawan yang baik kepada
DAYAT , IEDA , ANIS N SEMUA MEMBERMEMBER Mira la...
(#_#)Mira jgk nk jadi anak yg baik kepada mak & abah Mira..

ehh!!dah macam azam tahun baru plak . . . .
hehehehhee. . . .
pape pon..
tunggu la perubahan Mira pada tahun dpn erk!!
2012 I COME!!!!

opps!!lupe plak. . .minggu dpn Mira amik result PMR'11. . .
doa kan Mira ok!!
sayang korang!!
muaaahhaahhaahaa!!

bye...
(^_^)V. . . .

::Oh Tidak !!! ::


 hye~~blogger...hari nie mira sedih sgt..
sebb apew mira sedih??hmmm....ade something yang dah jadi...mira x tau kenape mira buat macam tu..
dye kecewe sgt bile mira ckp mira benci dye,,,,...Patut ke mira ckp cm tu kat dye??
mira x bley control diri mira untk sent msj cm tu kat dye....


sekarang mira dah kehilangngan semuanya....
mira dah hilang nilai sebuah persahabatan..
mira tak nak hilang dye,,,,
mira nak kawan ngan dye smpai bilebile..
ermm...
that all for today...
mira nak p reda kan keadaan...
bye...
assalammualaikum....


TENTANG RASA

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
http://hotliriklagu.com
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

TAKUT


Mungkin ku tak bisa menyatakan
Apa yang terintas di benakku
Bukan kerana ku tak mencinta
Cuma kerana ku tak mampu menatap matamu
Tapi bukankah semua rasaku
Sedia kau tahu tanpa ku perlu
Menggapai pena dan menulis
Apa yang ada di hatiku
Kerna dalam hatiku
Selalu ada kamu
Tuhan tolonglahku
Kerna aku takut kehilangan dia
Kerna aku takut dia kan pergi
Meninggalkan ku sendiri di sini
Tuhan tunjukkanlah
Apa yang terukir dalam hatinya
Jalan mana yang harusku datangi
Agar terlerai kusut ini
Tapi bukankah semua rasaku
Sedia kau tahu tanpa ku perlu
Menggapai pena dan menulis
Apa yang ada di hatiku
Kerna dalam hatiku
Selalu ada kamu
Tuhan tolonglahku
Kerna aku takut kehilangan dia
Kerna aku takut dia kan pergi
Meninggalkan ku sendiri di sini
Tuhan tunjukkanlah
Apa yang terukir dalam hatinya
Jalan mana yang harusku datangi
Agar terlerai kusut ini

MIRA si TEMBAM

ASSALLAMMUALAIKUM!!!
you all's!!! pew citer hari nie??
OK ke KO??HUHUHUUHU..
hari ni MIRA bosan sgt,....
x tau nk buat pew...
kalau MIRA kat sout..mesty sekarang nie MIRA
pegi pusing2 besout 2.....bak kate mak ''ukur jalan"..
hehhehhee...
.................................................................................

ermm,,,hari 2...wak2 tgh seronok2 golek2
kat atas katil,,tetibe MY BOFIE call....
wak2 first dgr suare dye....MIRA rase happy jew...
tp,,dah lame skit sembang dgn dye,,
tetibe x tau napew...
air mate MIRA keluar.....
????????????(-_-)
nie mesty kes rindu dye...
hehehehhe...
......................................................................................

malam td MIRA mimpi,,
yg MY BOFIE marah MIRA ..
sebab MIRA nie
"QUEEN CONTROL"..
dye tengking MIRA,,,,mcm2 dye ckp...
MIRA nangis smpai x boley berenti...
pastu,,MIRA terjaga...
then,,MIRA x bley nk smbung tdow...
because ,,what??
coz,,MIRA pikir kan mende 2 la...
kalau bende 2 jadi btol2...
ermm,,,,cm ne la...
ishhh!!!MIRA nie,,imaginasi tinggi sgt la...
..........................................................................

ermm....k la....cukup la smpai sini MIRA
berceloteh.....nnt MIRA sambung balik erk...
papew pon.....
ASSALAMMUALAIKUM!!!

::OMBAK RINDU::

Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku

Hanya ingat Kamu kala dukaku

Namun hanya Kamu yang mampu membuka

Pintu hatinya ‘tuk cintakuMalam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh darikuAgar dia tidak kesepian

Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mataku

Yang mengalir membasuh lukaku

Agar dia tahu ku tersiksa

Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah

Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisiku