selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

AKU !

haii ! u oll's .haaachhiiimmm !(bersin) mak aiii ! banyaknye habuk dekat blog ni . ish..ishh . nampak sgt dah lama tak bukak .ok.ok . hari ni kita clean and clear blog ni .

hari ni mira nak share beberapa story . huhu .
lagi beberapa minggu mira nak spm . huhu agak menakutkan .hari tu trial , alhamdulillah tak ada G . walaupun result tak membangga kan . tapi , boleh laa jugak mengubat rasa takut ni sikit..sekarang mira tengah berjinak-jinak dengan buku sejarah . huh . tu laa subjek killer mira . dah laa tu subjek wajib lulus .hurr .risau pulak laa kalau tersasar .hurr .. 

ramai yang tanya , lepas spm nak kemana ?nak sambung dekat mana ? amik bidang apa? hurmm . ni perangcangan sebelum sambung belajar . 2 minggu lepas exam mira nak belajar bawak kereta + amik lesen kereta dan moto , seminggu lepas tu nak p holiday . masuk bulan 1 join kursus felda untill bulan 3 insyaAllah .ada tersisa 3 bulan lagi , duduk umah kakak , jaga anak-anak dia @ kira jadi babysiter semntara .
ikutkan hati nak sambung matrikulasi , tapi mak tak bagi , kata nya susah . so , kene masuk uitm .bidang yang mira minat sains komputer , perubatan dan jurutera petroleum .. macam tak kene plak kan . mira cita-cita nak jadi PAKAR PSIKOLOGI . tapi amik course yg lain .. huhu .. apa ada hal , mencuba sesuatu yg baru kan .. ;) .
ok tu pasal spm .

sekarang mira nak citer apa yg berlaku sepnajang minggu ni .
tak tau kenapa ,  semenjak duamenjak ni mira kuat sangat sentap , kuat sangat nangis (macam budak2) . hurmm . jumaat lepas ada majlis bacaan yassin , solat hajat and majlis restu . huhu . wktu majlis restu tu , kami semua calon spm ni kene salam-salam dengan cikgu and makcik-makcik yang datang tu . hurmm .. waktu tengah bersalam tu boleh pulak mira menangis .hoooyeaahh . nampak tak mira sensitif pasal nangis .memang mira tak boleh tahan . lagi-lagi bila turn nak salam cikgu mardiah . huhu , sedih sangat ..tahun depan dah tak jumpa dia . dia laah cikgu paling sporting , tersangat sporting . dia selalu mengajak anak-anak murid dia kejalan yg benar . dia jugak selalu bagi semangat dekat kami .weeeee sedih pulak rasa nya sekarang ni ..
hurmm , ok..ok.. (lap airmata) .

hurmm .ok lah , rasa macam dah teerlalu panjang pulak cerita hari ni . ok . lah sampai sini je .. tangan dah lenguh . menaip . bubye . 
assalammualaikum.


cik bloggy


hehe . nampak tak mira masih semangat beraya . haha . mira suka tgk gambar ni , that's why mira post .
hehe .actually , dalam gmbar ni ada lagi tiga orang . hehe . mira ter'crop plak . haha .

eh, eh, ! dah tersalah niat plak . niat mira nak update blog ni bukanlah nak cerita pasal gambar , tapi , mira nak mengadu sikit . hurmm . sejak kebelakangan ni , mira selalu sakit kepala. hurmm . ni lah sebenarnye simtom-simtom mira nak demam . kalau tak cegah dari awal , hurm , maunye , mira demam time exam nanti .huaargg , tak mau .dah hampir tiga hari mira biarkan sakit kepala tu , time exam PENDIDIKAN ISLAM kertas 2 , banyak gila soalan mira tinggal , akibat , sejuk + sakit kepala . langsung tak boleh nak berfikir nak cari jawapan , yg mira fikir , bila laa nak habis , nak balik , nak tidur . huhu .(tak patut ,tak patut).
mira tak tau laa apa keputusan yang mira bakal dapat untuk trial ni . hurm . malam tadi mak suruh makan ubat , then mira makan laa sebab sakit kepala nye dah sampai tahap , duduk tak boleh lama , berdiri pon tak boleh lama ,. huhu sakit . mira makan , then effect nye , ubat tu buat mira ngantuk sampai tengok buku pon kabur-kabur , mira tertidur depan laptop . huhu .*flasback*dulu kecik-kecik kalau mira tertidur depan tv , abah angkat mira masuk dalam bilik , hurr tapi sekarang mira tertidur depan laptop , abah biar je . huhu * ....kenangan dolu-dolu..

alhamdulillah , pagi tadi mira bangun tanpa rasa sakit kepala , tekak dah kembali normal , suhu ?tetap sama , masih sedikit panas . hehe . . hope esok pergi sekolah dah tak ada apa-apa masalah .
hoooyyeeeaaahhh ! esok KIMIA derrr . paper 1 , err , bulat-bulat , insyaAllah boleh , paper 2 , subjektif .. kasi hantam(err , tapi selalu salah)..paper 3 , ????eksprimen?? o.O

hurm , sekarang mira belajar kimia and addmath guna youtube . hurrr , tak ada cikgu yang nak ajar .. youtube pon boleh laa .

ok , that's all . doakan bacth 96 SMK(F)BESOUT 
berjaya dengan cemerlang .
doakan mira sihat jugak ? errr . hehe

ok , bye . assalammualaikum . ;')

Jamuan Raya Tahun Akhir :'(

hai . haa . hari ni  mira tak ada apa sangat nak story mory . just nak tunjuk sikit gambar waktu jamuan raya dekat sekolah hari tu . huhui . sedih sikit , sebab tahun akhir jamuan raya dekat sekolah . tahun depan tak ada dah . yelahkan . dah besar . nak masuk alam universiti pulak . huhu . dah.dah . tak mau cakap banyak . tengok lah gambar-gambar ni . ni semua kenangan kami .

student 5 SCIENCE II 2013

hehe . sambil menyelam minum air . ni muka-muka penat berjalan . tapi, masih boleh senyum . :)
sayang dia !

Dia - Cikgu Halmi ( guru kelas , guru kimia ) - Amira Zaini

3 ANGGERIK 2013 . BEST MOMENT . huh . tak cukup 40 orang . ni je yang dapat dikesan . yang lain . fly . 

SUHAILA - AMIRA - HASLINIZAIZAITY .


sebenarnya banyak lagi gambarnye . tapi yang sempat ni je .
apa-apa pon . ni la moment yang paling best . !
huh . ok stop pasal raya . !
huhui ! 
minggu depan TRIAL SPM !
sereeemm nihh! 
doakan kejayaan mira dan kawan-kawan yang satu bacth dgn mira eaa .
96 chaiyokk !


TEGUR -_-


haii ! holla !
hurmm , hari ni , hari yang agak tak berapa seronok . hari yang membuatkan mira rasa bersalah dan di persalahkan . salah ke mira nak tegur ? salah ke mira nak betul kan keadaan ? apa masalahnya? mira buat semua tu sebab mira nak awak tu fokus. yes ! i know . awak bukan lah main-main waktu belajar . tapi awak belajar sambil belajar . faham tak ayat saya tu ?? ok tak pe tak faham kan . haa , mai sini mira terangkan sikit . cikgu dekat depan . awak dekat belakang , waktu belajar yang betul adalah subjek mathematic , tapi awak bukak buku bahasa melayu . it is right decision ? . biarpun awak tak faham  apa yang cikgu tengah cakap , paling tak awak cuba untuk faham . . awak ingat , saya suka ke waktu tu ? awak ingat saya faham ke apa yang cikgu ajar tu ? . hurm , kalau saya faham , daripada 100% , only 10% je yang saya faham . yang lain . ermmm . paling tak saya cuba untuk faham . awak ajak saya untuk struggle . tapi , kenapa awak tak boleh terima teguran saya ?

hurm , mungkin cara saya tegur awak salah , itu yang menyebabkan awak tak terima and marah dengan apa yang dah saya buat . awak . saya mintak maaf . saya tak sangka benda kecik boleh jadi besar , kalau emosi yang kawal keadaan . saya tak kisah awak nak marah saya or tak . itu hak awak . okay ?

sayang , i'm sorry . :'(

selamat hari raya aidilfitri



salam lebaran ! kepada semua umat islam di negara kita mahu pun di negara luar .
hari ni hari last puasa untuk tahun ni . then esok , confirm semua orang tau .
HARI RAYA !

haa ! esok raya ? hurmm . mira tak rasa macam raya pon . sebab apa ? hurmm sebab , tahun ni raya ahli keluarga tak lengkap . akak zura and eli raya umah mak pak mentua depe . huh . kami enam beradik tinggal 4 orang je . huh . memang tak meriah . malam ni mak tak masak macam tahun-tahun lepas. masak simple-simple je . mak cakap esok petang balik kampung , so , kalau masak macam-macam bukan dimakan pon . membazir je .. tapi ......

apa-apa pon . raya tahun ni kami (mira & dayat ) raya sesama(kot) :) . erm . harap laahh esok dapat jumpa walaupun kejap . huh , seminggu tak jumpa . rasa pelik je . 

huh ! raya , raya jugak . trial spm dah dekat . huhu . exam start dengan subjek elektif dulu baru teras . huhu macam mana ni ? ada seminggu sebelum trial . kene struggle ! chaiyookk..chaiyook ! 
orang lain sibuk fikir raya , mira ? hurmm , dalam dilema seorang pelajar SPM !

ermm , ok la . tu je . 
insyaAllah mira akan sambung cerita pasal raya pada hari raya ketiga .
insyaAllah .

ok.
assalammualaikum ..

First Give Away By Nazatul Nashya


STICKY POST UNTIL 21/6/2013


Saya join 'First Giveaway by Nazatul Nashya'. 
Giveaway ni nak 53 pemenang. 
So, apa lagi. Jom-lah join.


Di sini juga saya nak share fanpage Pretty Little Badges. Banyak badges yang dijual di sini.
Semuanya cantik-cantik ! Sesiapa yang mahu menempah badges, sila tempah di Pretty Little Badges tau !

Contoh design badges yang super awesomeee :

 
 


Tarikh berlangsung : 31 Mei 2013 - 21 Jun 2013.


cutiku ?


hye ! holla ! look at that ^ nampak tak gambar mira yang serabut tu ^_^ .. haha . serabut sebab apa ? haa , sebab dah beberapa hari ni mira tak dapat mesej or call or apa-apa je lah dari DIA !huhu . miss him ! <3  ''sayang bila nak kembali normal ni ? :'( '' hoho , nampak tak gedik mira dah dtg .. haha . ok..ok normal balik ..2 hari lepas dpt khabar yang handphone dia hilang . huihui , kesian dia ..huihui , ''tak apa,tak apa, handphone hilang tak apa , jangan awak yang hilang sudah . ok ;) .. hehe .. 

dari mula cuti pertengahan tahun , sampai hari ni , mira asyik busy je .. haaa busy kenapa kah ?? hehe .. busy dengan kenduri . * habis lah aku gemok * ..sabtu yang lepas (1 jun 2013) . sepupu mira kahwin . kami jadi pengiring excited sangat .. haha *macam aku yang nak kahwin je *hehe ..pengantin nye sweet sangat .. hoho . malam hari tu pulak kenduri belah lelaki .hoyeeahhh . makan je keje mira .. haha nak angkat tangan pon dah tak larat , lemak dah mendap . haha .. esok nye pulak , ahad (2 jun 2013) kenduri dekat kampung , duapupu yang kahwin .. pengantin yang simple .. tapi cantik , sweet jugak .. hoho .pengantin baru la kata kan ..haha.. hoooo tgk kan . penuh dengan kenduri . abis lah , bukak sekolah ni DIA dah tak kenal mira .. haha .*nampak tak membongak kat situ*hehe..

alamakk ! sekolah nak mula lagi beberapa hari ! kerja kursus ADDMATH tak buat lagi . hooho..acano ni ? hehe .. hey , mira dah buat la kerja tu , dah hampir nak siap .hurmm , tapi apa kan daya , segalanya tak mengizinkan . hilang begitu sahaja . hoho :'( . mira ni jenis yang cepat sangat fed up .. bila dah fed up , malas nak buat . haha .. sekarang ni cuba untuk buat semula .. ada beberapa hari je lagi ni .. hope dapat laa siapkan kan ? ;) doakan mira yee :)

hurmm , ok lah . lagi panjang mira mengomel lagi banyak bende mira mengarut . hehe . 
ok . ;)

UNGUMIRA


hye ! holla !UNGUMIRA here ! haha .. ok. hai . urm . 5 hari sudah cuti berlalu .urm . 4 hari tak jumpa dia . 3 hari dah start kelas tambahan , 2 hari lagi tinggal .. haha . sekarang ni cuti pertengahan tahun . 2 minggu ! wooo! haha , macam mira je yang dapat cuti ..

ok , sebelum cuti kami @ student form 5 . (i think semua budak tingkatan 5) . urmm , telah pon menghadapi , Peperiksaan Pertengahan Tahun a.k.a PPT a.k.a Mid Term . haha . ok . then , sebelum cuti mira dah tengok sikit result mira .. huhu . amat menduka citakan .. PPT kali ni , mira down sangat . I don know why! . mira menangis bila dapat paper sejarah 2 . mira sentap tengok paper BI , terkejut tgk paper BM , down sangat tgk paper addmath .. huaahuaa ! tersangat sedih ar . tak tau la kenapa dengan mira . mira rasa dah buat habis baik dah . hurmm , mungkin Allah nak suruh mira berusaha lagi kot . hurmm .ok ! ok! semangat untuk PERCUBAAN pulak !

ok , gambar kat atas tu . ^ nampak tak . ok , dalam gmbar tu mata mira agak nampak sembam , then , mira agak kurus (*perasannye !) .hehe . nampak tak cincin tu ?haha . mira rindu tuan cincin tu . M.H.M.N ... miss him so much ! tak tau kenapa mira boleh fikir bukan-bukan pasal dia , sebelum dia fly dari besout . . nampak tak mira ni nakal .. haha . ok , sekarang dah tak fikir bukan-bukan dah .. kawan-kawan mira semua cakap , dia pergi sana buat kerja , jangan risau .. dan bla...bla..bla....thank ea kawan yang dah bagi keyakinan kat mira.. :)

baiklah ! sampai sini je . 
bubye !

*Alhamdulillah mira masih berkesempatan menconteng dan mengarut kat blog ni lagi .
peace V mencari keamanan.

pinggang !



auuccchhh!! sakitnye !
huhu.. hari pertama exam , pinggang buat hal..
time exam , tak senang duduk .. kejap2 ke kiri , pastu ke kanan .. ohh maann! sakitnye semakin merebak ke tulang belakang . bila berjalan , rasa sakit gila arr !

balik rumah , mengadu dekat emak . mak suruh pergi klinik .. abah hantaq mira p klinik.
doktor cakap , ni mesti waktu belajar suka meniarap .. lepas ni jangan kerap meniarap ye ..
ok , siap , boleh ambil ubat dekat luar ..
wink! wink ! ubat dye ! 
besar2 .. huhu .. telan je laa ..
setelah 2 hari telan ubat tu .. ok dah pinggang ni .. tp tak 100% ..sampai sekarang masih rasa sakit sikit .. bila meniarap rasa mencucuk-cucuk .. auchh !

SANAH HELWAH



hehe . aip ! aip ! Hari jadi sapa tu ? hehe..
tarrrraaaaa! today is my birthday !waaaaaaaa!
hehe . macam-macam jadi hari ni . best sangat . tahun sebelum-sebelum ni mira sambut birthday dengan airmata je . huhu .. tapi tahun ni mira sambut dengan kawan-kawan + orang yang mira sayang !

thanks ! korang ! 

30April 2013 -
-5.30 pagi -
bangun pagi , nak siap-siap pergi sekolah .. tengok hanfon sekejap . ada 4 mesej . satu mesej dari sayang kuasa dua saya . satu lagi dari kawan saya . dua lagi dari junior . weeee ! tengok mesej-mesej tu , baru teringat , hari ni birthday mira !

-7.10 pagi-
macam biasa pergi sekolah dengan niat nak belajar .
zzzzzzzzzzzz -__- ...

-2.00 petang-
''mira teman aku pergi toilet kejap ""eh3, teman kami pergi jumpa ustazah n ustaz ''
hehe . tu dailog fatin sebelum kejadian . huh . waktu dekat toilet . mira dah rasa pelik sikit dah . aish . ~aishh , pasai pa la depa pelik sangat ni ~ .pastu naik kelas . dekat kelas tetiba depa jadi budak baik . sekali dekat ....taaaaaarrrrrraaaaaaaaaaaa! depa baling tepung +kunyit .. pergggghhhh! memang seronok . habis muka mira bertompok-tompok . aish ! mula-mula kene memang agak marah . tapi , fikirkan ballik . tu surprise yg depa buat untuk mira . alhamdulillah . :) . waktu tengah baling-baling tepung tu . tetiba , DIA datang dekat dengan mira . then .... hehe .. dia cakap ''selamat hari jadi ''(ermm kalau tak silap laa , itu yg mira dengar .. hehe)pastu dia hulur something . hehe . ok..ok..ok... memang tak romantik kan ? aish .. haha .. tak kisah pon tak romantik ke apa ke . macam dia cakap . romantik dia tu , dia nak simpan nnti lepas semuanya sah , baru la dia guna romantik tu . haha .bagi saya , awak dah terlalu sweet la tu . .hehe .

-3.15 petang-
kitorang balik sekolah , dalam keadaan hujan . wink!wink ! ingat kan dah habis dah baling-baling tepung ni . rupanya . hurmm ...hehe . semua orang dekat garaj tengok je mira kene buli tadi .. hehe .

i got something from u . insyaallah . i will keep all that stuff in my mind also in my heart .
i always love u . saya tak pernah mengharapkan apa-apa dari awak .

erm .. thank kepada yang wish birthday mira hari ni . 
-junior-junior
-member
-kakak +anak sedara
-bestfriend
-AWAK

TERIMA KASIH !

Gadis xoxo


hye ! holla! weeeee! Mira kembali ! huhu agak lama dah mira tak conteng blog ni .
sebenarnya mira tak ada banyak sangat story . cuma post kali ni ,
mira nak bagi tau . minggu depan , minggu satu lagi ! .. mira kan menjalani PPT . huahua !
Eh! apa tu PPT ? hehe . Peperiksaan Pertengahan Tahun .
mira tak ready ape pon lagi .eh silap , mira dah ready untuk subjek mathematic sahaja ! huhu.
yang lain . redha je .

siapa yang sudi nak ajar mira SEJARAH ? FIZIK?KIMIA?ADDMATH? angkat kening !haha
4 killer subjek tu . mira slow sangat . need more practice n practice *nampak tak mira speaking ? haha**wanna improve my English Language*

semenjak dua menjak ni kan . mira macam agak fokus sikit dekat kelas BI .mira suka sangat bila dengar
teacher Fida speaking .*For your information , my teacher speak full in english in her class**little bit malay*haha :D okay mira tak teror speaking . saje gatal-gatal mencuba . haha ..

semenjak duamenjak ni mira kurang fokus kat dalam kelas Addmath . I don know why ?.bila cikgu mengajar mira suka sangat termenung . macam hilang laki . haha .ish..ish.. mira ni , macam amik SPM 2 tahun lagi je .


study ! study!study !

kami kawan !



kami buddyz ! takkan terpisah!
SPM 2013 candidate !

Dia : Muhammad Hidayatullah B. Mohd Nazri
satu-satunya lelaki dalam group belajar kami .
: baik , handsome , hyper , cool , smart , peramah , pemarah yang paling penting pembuli !haha

Dia : Nurul Amira bt Mohd Zaini
satu-satunya budak perempuan yang suka membebel dalam group belajar. hehe
: baik , caring , hyper , comel , cool , pemarah .
(ok saya la ni , *puji diri sendiri*)hehe

Dia : Anis Atiqah Bt Hassan Addli
satu-satunya budak perempuan yang pro addmath dalam group
: baik , cool , hyper , peramah , pendengar yang setia .
Dia : Nur Shahida Bt Noh
satu-satunya kawan saya yang suka cari gaduh . then bila gaduh saya tak pernah menang .
: cool , hyper , baik , comel , cantik , smart , bersifat terbuka .

dari kiri : Anis (pakar penasihat) , Shahida (pakar bedah ) , Amira (pakar ermm?? o.O)hehe

PLEASE!


kenapa semua orang tak faham perasaan mira ? apa yang mira buat semua tak kene , asyik nak bising je dengan keerja yang mira buat .! kalau betul mira salah , kenapa tak tegur baik-baik ? kenapa mesti nak tengking ? maki ? hina? memang macam tu ke cara orang tegur kesalahan orang lain ! mira tak mengharapkan apa-apa pon dari orang lain , mira cuma nak orang lain faham mira , mira nak kan kebebasan , mira nak kan privasi , mira nak dunia mira sendiri . kenapa orang tak boleh nak faham ? kenapa mesti mira je yang kene faham perasaan orang lain ? mira macam mana pulak ? 

lepas satu , satu masalah datang .! ok fine ! semua ni ujian yang Allah bagi dekat mira , Dia nak uji kesabaran mira . ok . mira cuba kawal marah mira dengan cara mira menangis . 

semua masalah ni buat mira berfikiran matang sedikit demi sedikit .
:- luka di tangan nampak , luka di hati ? siapa yang tahu .


H.A : Hanya Aku !


hai ! salam maghrib . :)
ohok!ohok! erhmm , hai blogger. lama dah mira tak story kat sini , lama ke?hehe. jarang dah mira story.
huihui, nampak tak gmabar kat atas tu .. hehe . gambar tu dekat taman . budak kecik tu bukan anak sedara , bukan adik , bukan anak mira .. haha . dia budak yang main dekat taman tu . ermm , dia anak buah MIDAH .. hehe . huh ? midah ? . ok3. midah tu junior mira dekat sekolah .. wahh ! macam senior besar je . haha . mira kenal dia , sebab dia kawan ida. so, sesape je yang bersangkut dengan ida or anis , officially kawan mira jugak , sama laa dengan anis and ida. 

hurm , sebenarnya nye bukan niat keluar petang tadi nak jumpa Midah dengan Haiqal , tapi niat kami nak panjat lereng bukit . tapi apa kan daya , dekat tempat yang kami nak panjat tu ada ramai budak laki yang lepak . huh , so , tak jadi la kitorang nak panjat . kitorang (mira and anis) pon pergi la merendek , mira yang request dekat anis , nak pergi taman . anis pon merelakan diri untuk ke situ . alhamdulillah cuaca baik petang ni , mira pon bertemu dengan sikacak tu , Adik Haiqal . hehe . tak lupa jugak midah dekat situ , dia yang bawak haiqal.

thanks Haiqal , 
kamu dah buat akak happy tadi . dengan kecomelan kamu , kepetahan kamu . kamu dah buat akak lupa sekejap masalah akak . hope lepas ni dapat jumpa kamu lagi . ok !

cuti!


selamat pagi ! wink..wink.. dah breakfast ? dah mandi ? haa! belum mandi . ish..ish.. mentang-mentang holiday kan .. pakat ramai-ramai tak mandi ..haha. hari ni hari keempat cuti sekolah . so how ? homework korang ? dah siap ke ? ke belum sentuh . haha . mira baru je siapkan storyboard yg dah sebulan tertangguh tu . hehe . nampak tak kemalasannye . huhu so sekarang ada lg 8 subjek mira kene siapkan . mak aii ! banyak tu . waaaaaa! huh . tak apa biasa la kan , budak nak ambil periksa besar , mesti ar ada homework banyak .
petang ni mira nak fly rumah kakak (insyaAllah) . mak nak jumpa cucu-cucu dia . hehe . rindu katanya . mira pon . huhu . erm .. ok la . mira nak pergi sekolah . bye .!

* gambar pertama kitorang . first time tangkap gambar sama .
and see background gambar tu . dekat lereng bukit . sweet sgt tempat tu . 
tempat tu jadi tempat kenangan kami .
love u sayang !
seindah nama yang diberi . ^_^

SPM


TAHNIAH ! buat pelajar-pelajar SPM 2012 , yang dapat result yg gempak ! yang dapat result ermmmm .. tahniah jugak , korang dah berusaha kan . mungkin korang akan dapat yang lebih baik masa akan datang . ok ! tak mau sedih-sedih. :)

nampak tak gambar kat atas tu . wink..wink .! tu la calon-calon SPM2013 . wuuuhuu . student SAINS TEKNIKAL . subjek killer FIZIK , KIMIA and ADDMATH . hehe , tak ambil biologi , sebab bukan sains tulen .hehe .. 

ujian 1 dah lepas , semuanya ok laa .. tapi ada satu subjek teruk . huhu . mira memang payah nak skor subjek tu . huhu . i need someone to help me ! .

huhu . peperangan SPM2012 telah pon berlalu .
kini perperangan SPM2013  BAKAL BERLAKU .

: DOAKAN SAYA DAN BATCH 96 BUAT YANG TERBAIK UNTUK SPM 2013 :

maafkan aku


awak maafkan saya , maafkan semua salah saya . sekarang baru saya sedar yang saya ni tersangatlah ego ! saya tak pandai nak hargai awak macam mana awak hargai saya .. selama ni , asyik awak je yang mengalah. saya ? saya hanya tahu , ''aku tak salah ! mampos p dia ar !'' itu je yang saya tahu . awak , saya tak pandai langsung hargai apa yang awak dah bagi dekat saya . awak bagi perhatian , awak ambil berat , awak bagi kasih sayang , semua tu . saya tak pernah hargai walau satu pun . 
awak maafkan saya , saya tahu awak dalam keadaan penat dan tertekan . saya tak mampu nak buat awak bahagia , ketawa , tersenyum macam mana awak buat dekat saya . saya cuma tahu nak tambahkan tekanan dekat awak je .
awak maafkan saya , saya seorang yang tak pandai nak berkongsi masalah dengan orang lain . saya rasa , mesti awak terfikirkan , apa guna awak untuk saya ? . saya cuba banyak kali untuk share masalah dengan awak , tapi tak boleh . saya lebih suka pendam masalah tu sorang-sorang daripada bagi tau orang lain .
semalam sepatutnya saya call awak , saya nak bersembang dengan awak , saya nak dengar suara awak , saya nak mintak maaf dekat awak . tapi , apakan daya , itu hanya lah kata-kata . semuanya tak tercapai. saya takut , saya pengecut , saya tak berani nak buat semua tu . 
semalam juga , sepatutnya waktu balik dari sekolah , saya nak mengadu dekat awak tangan saya sakit , saya nak main-main dengan awak , saya nak marah-marah manja dengan awak . tapi apakan daya , bila emosi saya mengawal diri , semuanya hancur . saya tak mampu nak buat semua tu .

awak , kenapa dengan kita ? kita semakin regang dah tak macam dulu . 
awak ,saya sayang awak . saya tak nak hilang awak .
mira sayang yat , macam mana yat sayang mira .
(⌣́_⌣̀)

SAkit


pagi tadi , mira terdengar ada yang cakap 
'' mira dengan ehemmm , dah putus '' .... o.o ..sanagt lah terkejut .hati mira macam berenti kejap , sebab terkejut . what ?! mira dengan dia dah break ? hey , mana ada . kitorang ok je . tak ada gaduh pon , macam mana nak putus . hurmm . ish! ish! ish! ..

waktu kawad tadi , mira asyik salah step je .. sebab teringat apa yang mira dengar tu . huhu T-T ..hurm , malam ni mira agak kurang mood .. tadi mira nak mintak dia teman mira pergi rumah somebody , tuptup , dia ada kerja .. huh , masa tu jugak mira sentap .. huhu , 
''sorry sayang , bukan niat nak marah , tapi , tak sengaja termarah , sorryyyy sangat-sangat ''

hurmmm ...

Super Duper !



siapa dia ? siapa kenal dia angkat tangan ! haha ..
ok! ok ! sebenarnya post kali ni mira tak tau nak cerita apa , mira cuma nak post gambar dia .. ehh ! tadi mira ada bagi tau dia , yang mira ada ambil gambar dia .. haaaa yang ni la .! hehe .. mira dah ambil n dah edit baru bg tau dia . jahat tak mira ni . ish..ish.. ish ....

Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yg ku cinta sepenuh hatiku
Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yg pertama..kucintai
Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yg dapat menemanimu
Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata,
I said i love youu..