selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

K.E.Y.C.H.A.I.N


 
                                                                                 
<--- keychain ! ! cantik kan? (^^V)..bagi Mira bende tu cntk..huihuhu....cantik tak cantik tu x penting ...yg penting nama tu....
IE <3 YA ......sebenarnye nk buat nama tu panjang....tp sebab x muat...buat pendek je la....hehehhee (^_^)     
 
 
 
 
#setiap saat teringat kamu#
#ouchh!! jiwangnye!!#

Betul ke ?

 
''kalau dalam sesebuah hubungan tu ,
kite jgn la bahasakan diri AKU KAU...
sebab dgn bahasa mcm tu akan membuatkan hubungan tak tahan lame.."
 
"lelaki lagi suke perempuan yg cakap lemah lembut..
daripada perempuan yg cakap kasar.."
 
"perempuan suke seseorg lelaki tu , kalau
laki tu ikut ckp dye "
........................................................................................................
tp , Mira dgn dye , bahasakan AKU KAU....ok je...x de
ape ape masalah pon....Mira ni x de la lemah lembut sgt , dye ok je...
Mira x suke mengarah seseorg , melainkan untuk kebaikan dye...
 
#tak semua mempunyai perangai yg sama#

oh pujangga

 

''sekali lagi airmata ini membasahi pipi
yang kering . . tanpa sebarang sebab mahu pun alasan ,
ia mengalir laju , tiada henti . . .
semakin lama semakin deras airmata ini menyusuri
pipi kering ini. . . . kenapa aku menangis ?
kenapa airmata ini mengalir dengan tiba-tiba ?
hati ini sentiasa mengingati dia . .
hati ini merindui dia . . .
adakah ini yang di namakan CINTA ?
adakah ini yang di namakan SAYANG ?
kenapa hati ini terasa seperti di tusuk-tusuk oleh sebilah
pisau yang tajam ketika melihat dia bersama orang ketiga ?
adakah ini perasaan CEMBURU ?''

#bermadah sambil dgr lagu aishiteru2#
#airmata mengalir#
#rindu dia#



 

Tatkala Aku Bersedih

 
''Hujan yang membasahi bumi ,
sama seperti airmataku yg membasahi pipi..''
 



amboi !! bermadah la plak Mira petang ni .. hahaha..
ok ,  Mira bosan sgt .. adik dah balik
asrama ,, So , x dew org yg Mira nak belasah da ..
uishhh !! bosan nye ....
homework seingt Mira
semuanye dah siap ..
kecuali ADDMATH .... hehehhehee ...
hermm , petang ni nk buat ape erk ??
 
tinkkk!!
hahahhaa ...Mira dah dpt idea...
Mira nak p ronde la ...
spew nk ikot ??hahahaha...
hermmm .. k la...
Mira nk p siap-siap...
bye...

#bile Mira dilanda keBosanan#
#org larang lagi la nak buat#
#ish!!ish!!ish!!! Degil betol !!#
: : kisah apa aku : :

My Wife is a Gangster

 
malam ni Mira bosan sangat....
x tau nak buat ape...
Mira bukak youtube
pastu terjumpe cerita ni
'' My Wife Is a Gangster ''
hahaha...ok , movie tu mmg dah lame..
tp Mira x penah tgk pon...
movie tu lebih kurang cerita
Bini-Biniku Gangster jgk la..
boleh tahan seronok jgk la...
errmm ,  k ar... nk p sambung tgk yg lain plak..
bubye...
 
#jika aku kesepian#
#Youtube lah peneman#
#hehehehe#
 

j.a.n.g.a.n

 
Kenapa semua nie jadi lagi ??
 
Mira sayangkan hubungan ni..!
please jgn rosak kan hubungan nie..!
Mira nak hubungan ni kekal sampai bile-bile..!
 
bila cinta tak terbalas
janji hanya tinggal janji
sakit hati yang ku rasa
sekian lama ku menunggu
saat-saat ku bersamamu
dan kini aku kembali
siksa menanggung rindu
semua sia-sia
aishiteru bukti cinta untukmu
namun yang ku beri tak pernah kau hargai
demi cinta kita ku korbankan segalanya
semua yang kita lewati selalu ada dalam ingatan
cinta memang penuh misteri
tiada yang tahu artinya
seperti yang aku rasakan
selalu ingin di dekatmu
dan buat engkau tersenyum
namun tangis yang ku dapat
siksa menanggung rindu
semua sia-sia
ai ai aishiteru bukti cinta untukmu
namun yang ku beri tak pernah kau hargai lagi
demi cinta kita ku korbankan segalanya
semua yang kita lewati selalu ada dalam ingatan, aishiteru
jiwa ini tlah pergi bersama semua kenangan
hampa hidup di dalam luka
ai ai aishiteru bukti cinta untukmu
namun yang ku beri tak pernah kau hargai lagi
demi cinta kita ku korbankan segalanya
semua yang kita lewati selalu ada dalam ingatan, aishiteru
 
''kalau kau buat sesuatu tu tak ikhlas..
baik x yah buat...buang mase ko je....
baik ko p cari keje yg berfaedah sikit..
serius ak cakap ko tak jujur dgn ak...
ak tak kisah la wei,,kalau ko buat ak macam
tunggul skali pon..asalkan ko x buat ak ni
macam PEMINTA SIMPATI sudah la...
eeeeiii!!makin lame kan makin ak rase
mcm x nk :
- dekat dengan kau
- x nak dgr pon suare kau.
- x nak ckp dgn kau
- x nk tgk kau..
kau tau tak ??!
arrgggghhhh.....!!!!dah la...bertambah sakit kepala ak
kalau ingt semua ni....... (!_!)...''
 
#aku lebih suke kau yg dulu#
 

toinkk!!

 
herrrr!!~
"SAPE TAK SIAP JANGAN DUDUK!"
......setiap kali waktu FIZIK muke Mira je yg kene berdiri......
hehehehe...sebenarnye Mira adelah pelajar yg tak MINAT fizik..
tu pasal la setiap kali kelas cikgu KZ , Mira selalu kene...
hehehehehehe....
...........................................................................................
td waktu PJ2(pendidikan jasmani 2)....
budak permpuan kene duduk dekat library...
yg lelaki duduk dekat kelas 4 sc 1...
tp , Mira n De Geng...x p library pon..
sebab kawan Mira ramai yg nk siap kan
homework...so , Mira kene la join dorg skali..
waktu dorg siapkan homework Mira asyik kacau je..pastu Aten ckp..
" wei daripada ko kacau kami baik ko p kemas kelas
yg macam tongkang pecah ni...kan bagus.."
lps Aten ckp...Mira tgk sekeliling kelas...
dlm hati ''ha'a la..kelas aku ni dah macam tongkang pecah..hehehehe"
dgn bangga nye Mira pegi la amik penyapu...waahh!! bangga tu...hahahha
Mira kemas satu kelas sensorg...penat jgk..tp , berbaloi ar...nampak
bersih sikit kelas tu....
..............................................................................................................
Mira paling tak suke kalau Mira sent msj
or anything pastu x reply....
Mira boley terima lagi kalau msj yg
x d reply tu msj tak penting....
tp , time urgen ni !....pehal tak reply!
Mira tunggu macam suruh tiang elektrik
berjalan , tau tak !...lame gile!!
ok lg kalau reply setengah jam lps tu..
ni tak ! x reply msj tu terus...
bile time dye urgen ...bukan men
marah lagi , kalau Mira reply lmbt...
hurrrggghhh...!!rase mcm nk cekik je org tu...!
......................................................................
end of my story...
mood cmpur-cmpur...
ade marah , stress , happy , mcm2 lg la..
hermm...
k la...nk p buat hmework...
bubye...
 
#!!sekali buat aku berganda aku balas !!#
#HAHAHAHAHA!!(gelak jahat)#

P.E.R.E.M.P.U.A.N

ho...ho...ho...sape nak tau..~
hari ni kan...cikgu Zizan pegang rotan...
hahahhaha....hari-hari dye pegang rotan sebenarnye..
biase la cikgu displin...(cikgu displin ke??)hahahaa....
td pagi ade spotcheck seluar untuk bdak perempuan...
ho..hoo....ramai gile yg kene rotan....Mira tak kene..
sebab Mira budak baik....hek..hek...ehh!! xde la...Mira
x kene sebab seluar Mira besar............................
td jugak Mira rase macam pegi sekolah perempuan je..
sebab dlm kelas semua budak perempuan je...
budak laki kelas Mira semua x datang.......ehh!!lupe plak..
ade sorg je yg dtg...iaitu AKHMAL...dye je laki yg ade dlm kelas td..
tp,,masih rase seperti semua nya perempuan..
hermmm....my BF also x dtg...
dye sakit...huhuhuhu...sian dye......dye demam..
hermm...pape pon saya doakan Awak cepat sembuh ye..
hope esk awak dtg skola...x nk awak ponteng skola lg..
sbb,,lg dua minggu je nk exam.....dah la exam yg pertama
dalam tahun ni...huhuhuhu...
 
#alonerightnow#
#(*_*)#

sakit!!

hu..hu..hu....
td waktu kelas B.I..
Mira tgh khusyuk dgr Sir ckp..
tetiba dtg la penyakit Mira yg cpt panik+sesak dada...
fuuhhh!!!sakit gile...ok...mula-mula Mira cube untuk tahan
smpai habis kelas B.I...tp x boley...lg lme Mira tahan..
lagi la Mira rase sakit......Mira ajak Abie p toilet...
sebelum p toilet kene mintak kebenaran...
aisshh!!kene speaking english laa....jenuh la Abie speaking..
sian dye...hehehehhe...last-last dpt jgk keluar...
Mira agak lagi ten second sir x bagi p toilet..
Mira boley pengsan dlm kelas.....huhuhuhu...
hermmm....pape pon...thanks to my beloved friend....
Abie....sanggup speaking B.I untuk Mira...
hehehehe....SAYANG Abie sgt, , sgt......

#muahhh...muahh..muahh..#
#flying kiss for Abie#

cupcakes!!

 

 

hari ni hari cupcake....
Mira dapat satu cupcake dari dye...
ade yg ckp..
''korg ni sweett gilee...~''
sweet ke???tgk mcm sour je...
hahahhahaha/....ehh!!ehh!!lupe plak...
gambar kat atas tu,,kad ucapan dari dye...
(kot ye dari dye)/.....tinggal kad je....
x sempat nk snap cupcake nye...
hehehhe...
pape pon,,,
SAYA pon MASIH SAYANGKAN AWAK.!!
SAYANG SANGAT!!

#rase mcm still couple dgn dye lagi#
#tetttt#
 

H.A.N.D.S.O.M.E

 
hui...hui....
petang tadi Mira p umah member ...
kebetulan capital T ade...
pastu capital T ckp...
"Mira semalam ade org ckp pasal laki ko"
"sape ckp?!dye ckp ape?!"
"member kite jgk...dye ckp laki ko handsome"
"la ye ke!ak da tau...laki ak mmg handsome pon..."
hahahhahahahhahaha....
 
#untungla dye ade org puji HANDSOME#
#btw u mmg handsome pon#
# !! (^_^) !!#
 

D.A.T.I.N.G

 

eeeiii!!!jelez nye tgk org dating...
ronde same-same....makan same-same...
panggil sayang abang.....eeeiii!!!
jelez ni...!!hehehhehe...
nak jugak...nak jugak....
hahhahahhaa...gedik la plak Mira ni...
pepagi dah menggatal...pe la Mira ni...

#!!bukan selalu Mira menggedik !!#
 

a.n.g.r.y

 
'ade aku kisah?'
'sape??sape tnye??'
eeeiii!!!Mira benci betul kalau ade org ckp cm tu dgn Mira...
rase mcm nk lempang je...x pon nak pijak je muke dye dkt situ..
nasib je kesabaran Mira ni ade batas nye....
eeeiiii!!! bengang betul la....
 
#dah x de relax2 da #

g.e.l.a.p

 
Akhirnya , tammat lah sesi latihan kawad..
lps ni dah x de da....hermm...lwn td, dpt no.3....boley la..
daripd x de...tahun depan x tau lgi...
 
KRS - 1
BSMM-2
KADET POLIS-3
 
boley la...
td kat skola....sume member Mira tegur...
"Mira nampak belang kat muka..."
"gelapnye kau"
dan mcm2 lg.......aishh,,penat telinga ni dgr...
nak tnye ni..Mira kawad dlm aircond ke??
Mira pegi skola guna payung ke??
sebelum ni Mira putih ke??(hehehehhe)
ishh!!korg ni....mmg la Mira gelap....
hari2 kene jemur macam ikan kering ...
mnenye tak gelap.....lps ni nk cerah kan balik muka yg
x berapa cerah ni...
 
hermm,,k la Mira da penat..
t mlam kalau Mira rajin..
Mira sambung erk...
k bubye....
 
 
#!!no comment !!#

H.A.T.I

'Saya suka Awak !! '
 
"Awak!!!tolong saya!!!"
"kenape??kenape??"
"tolong cari kan HATI saya...td ada org ambik..."
" (^_^) "
 
''Awak tgk sana tu ade burung yg cntik la..."(sambil tunjuk ke langit)
"mane??x de pon??"
"ehh!dekat sini la!"
dgn selambe mencium pipi perempuan tu...
muahh!!
"(segan)"
 
"Hye!!Awak!!pulangkan barang saya balik!!"
"barang ape??saya tak de ambik apeape barang awak pon..."
"Awak ade ambik barang saya...."
"ape dye??"
"HATI SAYA"
"(~_~)"
 
 
''Awak teman saya pegi balai polis..."
"haaa!!nak buat ape??awak kene ragut ke??kene rompak??"
"td ada pencuri...dye dah curi barang saya"
"barang ape??"
"dye curi HATI saya"
"(^_^)"
 
 
ho..ho..ho...
hishh!!nape la entry kali ni banyak pasal HATI ni....
ho..ho..hok...!..entry kali ni pasal haty sebab..
jeng..jeng..jeng...erm...ade la...
(^_^V)......
 
 
 
 

ishh!!!ishh!!ish!!!

 
 
heRMmmm...~~apela nk jadi dgn kawankawan Mira ni...
makin lame makin membelit maslah....
penin pale kalau d pikir kan...
hermmm~~...
mlz la Mira pikir masalah dorg...
maslah Mira sendiri pon belum terpikir lagi..
hui!!!hui!!!
o0o0o0o0...yeahh!!!
esk hari terakhir latihan kawad...
best sggt.....tak sabar nk lawan...
tak kisah la menang kalah...
yg pasti dpt buat yg THE BEST waktu kawad tu....
mulai minggu dpn jadual da tak bape ketat sgt..
dannnnnnn!!!dapat banyak rest....insyaallah..!
ermm,,,k la...Mira tido dulu...ho..ho..ho...
esk ade rehearsel untuk HARI PERHIMPUNAN PERDANA..
tak sabo da ni....k bye....bubye....
 
#loveu,SYG#
#(^_^V)#

(^^)

ho..ho..ho...
fuhh!!fuhhh....penatnye...
biase la baru balik kawad....hehehehhehe..
td , ade org tnye Mira..
 
"wei! ko sayang dye tak?!"
secara tak langsung Mira jawab
"gile tak sayang...."
"kalau ko tau dye dah ade org len mcm mne??"
"ermmm..."
"jawab la!"
"ntah la....ak nangis n buat tak tau suda la"
"kalau dye jumpe ko lps tu cakap AKU SAYANG KAU! "
"ak senyum sampai telinga :) "
"kalau ak ckp AKU SAYANG KAU! kau nk ckp ape??"
"ermmm(buat muke pelik).........."
 
end!!
sebenarnye panjang lagi..
tp malas nk citer...
k...ar...bye....
ehh!! lupe nak bagitau sape org nye...
org nye ialah......jeng...jeng...jeng....
ade la....mane boley bg tau...
(^_^V)
 
#teringinnakdengardyecakap#
#SAYASAYANGAWAK#
#dalamtelifonponjadila#
#hehehehhehehe(^_^V)#
 
 

p.r.i.v.a.c.y

 
"seronok betul la kalau hidup selalu di kongkong..."
wei!!!ak penat la nk ckp ulang2....ak nak kan PRIVACY!!!
tak faham ke?!?!aaaaaaaaaaarrrggghh!!!benci la semua ni...
ak tak penah gangu korang..pehal korg nk masuk cmpur hal ak??!!
ak bukan nye robot yg x de perasaan...ak MANUSIA la!!
kalau lepas ni....ak x mcm biase...korang jgn tnye kenape....
ak dah PENAT ckp bende yg sme...
 
 
#needaPRIVACY#
#pleaseSYG!!#
 
 
hermm....Mira jelez sagt hari ni!!..
Mira jelez sbb ramai sgt yg smbut birthday
hari....eeeiii!!jelez sensangat......!!!!hoho...
antara org-orgnya..:
IEDA
ATEN
SYIDA
BUBU..
serius Mira ckp...MIRA JELEZ SGT!!!
huxhuxhux.......
pape pon HAPPY BIRTHDAY la korang...
semoga di murahkan rezeki n d panjangkan umo<------hanya doa yang mampuku kirim....
(^_^V)
....................................................................
hari ni Mira balik skola pukul 6...
cepat tak??CEPAT LA SGT!
balik lmbat sebab ade
KOKU + LATIHAN KAWAD= PENAT SIOT !!
satu hari tak makan....LAPAR GILE...
rase macam nk makan kasut pvc akak anyn je..
nyumm...nyuummm..nyumm...
balik je td...terus pegi dapur...tak sempat
bukak tudung....pastu makan smpai tak igt dunia...
hehehhehehehe...makan buat spear part esk...(^^)
........................................................................
 
 
#akunangislagisebabkau#
#BODOHNYEAKU!!!#
#pleasejgnbuatakumacamni#
#capital#A#

alolo...

ho..ho..ho...(^^V)....ermm,,,hari ni hari pertama Mira jd pengawas skola.....rse pelik je...dah macam ALIEN dari planet PLUTO....hahahahhaa...ho...ho...ermm...ramai yg buat andaian sendiri....dorng ckp..Mira jadi pengawas sebab nak berkepit dgn dye 24 jam.....HELLO!!tak de masa la aku nak berkepit dgn dye 24 jam....Mira jadi pengawas sebab nk KUMPUL MARKAH kokurikulum je.....tahun ni Mira tak de pegang jawatan pape pon...tu la Mira jadi pengawas...Korang jgn la buat andaian macam tu....lg pon Mira hari-hari jumpe dye.....sbb Mira satu kelaz dgn dye...x de maknenye Mira nak berkepit dgn dye la....ermm....(!_!).....k la...Mira nak p smbung buat homework...bubye....
abaikan gambar buruk tu erk....ho..ho..ho..

#luahkan perasaan sayang awak tu dgn ikhlas erk! #
#jgn buat kalau tak ikhlas....ianya akan buat org sakit hati #



 

penatnye!! -_-

ho..ho..ho...
hoyy!!penat btul ar hari nie..
macammacam Mira buat..
bangun tido pukul 6.30...
kemas rumah...siapsiap nak pegi skola...
7.30,,pegi skola ....
8.00-10.30...kemas kelas..
11.00-12.30....kawad(kene jemur macam ikan masin..)
1.00-2.30....sambung kemas rumah....
3.00-6.30 sambung kawad....
7.00 balik rumah....
dan sekarang time untuk berfacebook....
hari ni sangat sangat letih.....
smpai nk makan pon tak lart....
hnye bergantung kepada air....
hermm...k ar...Mira nk p sambung rest...
bubye....
 
#letih siot!! #
# sakit hati berlipat kali ganda # 
 

tak nak!!

 
"tak nak cari pengganti ke??"
-aku tak penah pon terfikir nk cari pengganti kau..sbb..........
aku sayang kau...kau je yg paham aku....paham perangai aku...n kau laki paling pelik yg penah aku jumpe..
sebab ape??sebab kau je org yg suke tengok aku marah...pelik tak??hahahaha..-
 
#sayangkausangat#
#jgntinggalkanakuye!#
#opps!!sory lupe nak tekan space bar#
 

apalah nasib!

 
hui!! ape la nasib!!
hermm,,asyik kene tinggal je...
malam ni Mira duduk kat rumah sensorg...
hermm...eh!!ehh!!lupe plak...
ade ieda la...hahahahahhaha...
mcm biase la kalau ade ieda dkt sini,,Ape Maksudnye???
jeng...jeng..jeng.........hahahahhahaha...
mak ngan abah tak de la tu.....
dorg p umah kakak....ade urusan peribadi...
kakak suruh ikut...tp Mira tak nak..
sebab Mira malas..lps tu esk ade macam2
keje nk buat...hohoho...
hermm...k la...Mira dah tak de idea nk citer..
k bubye....
 
# sape nak isikan kekosongan dalam diri Mira ni erk?? #
# (!_!) #

Prof. Muhaya Amira (^^V)

malam ni jd Kaunselor
 sekejap....hahahahhahaha..
ramai btul mintak Mira
kaunseling dorg...
seronok jgk erk......

''Mira ni settle kan maslah org..
masalah sendiri tak settle2 lg.."

#pentingkan org lain dari diri sendiri..# <-----kalau Mira ckap macam ni gerenti kene sound dgn somebody ni la...hahahahahaha..

sweet!!

hoi!!hoi!!(^_^)
ni Mira nak citer sikit nie...
td , kat skola, habis je perhimpunan...
Mira ngan capital A* jalan sesame..
nk masuk klaz...pastu, boley
plak dye ckp
" sweet jgk laki ko tu..blum penah jmpe laki cm tu...kalau dye sweet mesti
gentle kan??".....
Mira sampai nk masuk longkang
dgr dye ckp cenggitu....hahahahahaha(*0*)......
SWEET??!hahahahaha......
sour ade la kot...hehehehehe...
 
#jgn amik haty#
#(^_^V)#
 
 

oh!!yeah!!

bila Jiehah , Mira n Abie menggila . . . . .

J: ba . . .ba. . . .ba. . . .ba. . . . sayang bie tak?
A&M : mesti la bie sayang ba . . . . . . .

hahahahahahahaha. . . . . .

dialog tersasul . . .. . .
M: ba. . . . . .. . . ba. . . .. ba. . . . .ba sayang ba bie  tak ?(opps!!tak sengaja)
A& J : (gelak samapai nak jatuh kerusi)hahahahhahahahaha....

#tak paham , buatbuat paham je #


 
 
 

awak lagi!

 
"awak! npe semua ni jadi!
serius saya ckp, , saya tak boley lupekan awak. .
walaupun ade sepuluh org yg paksa . .
bile boley kite jdi macam dulu?
saya nak awak!
wei!jgn paksa aku lupekan dye!!
aku SAYANG dye sensangt doe!!!
aku tak kisah ape yg korng nk ckp...yg pasti
AKU NAK DYE balik!!!(T_T)"
 
# menagis tak kan bagi dye balik pon #
 

SORY

 
"Sory!! Sory!! Sory!!
s0ryyyy!!sensangat.....aku tak de niat pon nak
buat semua ni....aku pon tak smpai haty nk buat semua ni....
aku buat semua ni atas Paksaan........(T_T)....
aku kene lupekan kau....."
 
 

# i wish i can get it #

apa yang Mira nak dari dia ??

# nak dia jadi macam yang dulu..
#teringin nak dgr dia cakap ILOVEU..(hehe)
#tak nak dgr dia mencarut
#nak dia fokus waktu belaja.
#nak dia yang positive

uishh!!banyaknye Mira nak dari dia...yg no 2 tu,,kidding saje...(^_^)
kalau dia boleh bagi apa yang Mira nak....Mira insyaallah akan buat ape
yang dia nak.....

 

aiisshhh!!!

hye...~ermm (T_T)....
hari ni Mira tak berapa nk ade mod..
so,,kalau entry ni x best...
ignore kan je ok....
subuh tadi, dalam pukul 3...
ade orang hantaq mesej...mesej tu lebih kurang macam ni la..
 
"wei!!hang ni kalau tak kacau laki orang tak sah kan...
dulu dye syg hang,,hang buat dye mcm tunggul....tp,,skang dye dah
ade org len baru hang menggedik nak dkt dye lagi...konon syg la...ape la...
eeeiii!!geli aku wei...dah2 la tu...bawak2 bertaubat...
hang tak yah la nak buat depa tu bergaaduh...sakit telinga aku dgr..
hari2 asyik bergaduh ja.....kalau bergaduh pasal len tak pa...tp,,depa gaduh pasal
HANG!!!....eeeii!hang ni tak tau malu ka??ishh! dah la...ak malaz nk kacau
perampas cm hang ni.....hang pikir2kan la apa yg ak ckp ni erk...
n SLAMAT BERTAUBAT.."
 
ermm...PERAMPAS??dalam kamus hidup Mira..
Mira tak pernah Merampas hak org len...
melainkan hak Mira diambil...
tu baru ar Mira rampas balik.....hemm...Mira rase org
ni slh sent msj la..........ermm,,,lantak la...Mira peduli ap...
 
hari ni Mira tak de mood bukan sebab msj tu erk..
Mira penat...baru je abih kemas rumah yg macam istana ni..
pastu Mira tak lalu nak makan....Mira x larat sgt sekarang ni..
hermm....
 
k la,,,Mira nak besiap...nk p kawad...
doakan Mira kuat ok...
hermm...
 

xXx

hermm,,,hye... :(((.....
malam ni ssemua org marah Mira..
sbb,,semalam men ujan....
Mira men semalam,,,tp hari ni kene marah..
ishh!! .... termasuk la dye skali..
lps ni Mira da tak bleh nk men ujan..
tp,,,kalau tak sengaja ....x pe kan...
hehehehehe...
ermm...k la...Mira nk tdo..
ni ade la effect lps mkn ubt td..
waarrgghh!!(menguap) ngantok sgt...
bye...
ehh!! sebelum terlupe...
 
SALAM MAULIDUR RASUL
kepada semua umat islam...
INGATLAH SEGALA PERJUANGNGANNYA..
PERBANYAKKAN SELAWAT KE ATAS NYA..
 

 

ayoyo!!

 argghhh!! sakitnye kepala  ni...
ni adalah effect lepas men hujan semalam dgn ida.....Mira tak boley tengok hujan..
mesti nak p men....tak kisah la ade petir skali pon...asalkan dapat men..
macam budak-budak plak....(kisah ape aku)
hahahahaha...adui!adui!...hermmm...sakitnye....
ade sesape nk tlg picit kan kepala Mira tak...
sakit ni...
hermm,,,k la...nk p telan pnadol...tu pon kalau boley ar..
hehehehe....k....bye...

#Doktor Amira#
#(^_^V)#

 

lA..lA..

"kita juga berhak untuk rasa bahagia. cuma mungkin cinta itu belum jadi milik kita. dan kadang2 kita boleh memberikan cinta sejati kpd seseorang, tapi tak semestinya org itu akan memberikan balasan cinta yang sama kepada kita.... sbb itulah walau pun aku kecewa, tapi aku cuba memujuk hatiku sendiri kerana aku pasti aku juga berhak untuk bahagia dan dicintai..."
 
petikan diatas bukan Mira yang buat erk....hoho...
jgn slh paham,,,..td Mira bukak youtube...
Mira dgr lagu "tuhan berikan aku cinta" by ayushita...
best sgt lagu dye......Mira dgr ulang2.......
petikan diatas,,adalah komen dari youtube tu ok....
 
hermm,,,ok la,,Mira nak pegi amik Ida..
malam ni dye teman Mira ...
sebab,,Mak dgn Abah balik kampung...
tinggal Mira sensorang...huxhuxhux....
ehh!!ehh!!k la...Mira pegi dulu..
bye...
 
# Doktor Amira #
# peace yoooo!!!(^_^V)#
hahahhahahaha

oh!!yeah!!

malam ni Mira buat 2 keje dalam satu masa...
2 in 1 la kata pendeknye.....
1)Mira buat homework yg bertimbun..
2)Mira ajar mak guna notebook...
hehhehe..mak da bosan duduk umah tak buat pape...
tu yg dye nk belajar guna notebook tu...
......................................................................................
td dkt skola waktu agama,,,
kami dapat cikgu baru....cikgu tu namanye..
cikgu Badrul Hisham(betul ke Mira eja name dye ni...)
blaja dgn dye best jgk la...walaupun baru sekali...
td dye terangkan tentang batas-batas aurat lelaki
dgn perempuan.....pastu dye ade ckp...
"seorg perempuan yg menampakkan aurat dye dkt
lelaki, ibarat hamba jalanan "
fuhh!!mmg teruk gile ayat tu...
.......................................................................................
 
 
# wanna to be child psychologist #
_ehh!! tersesat plak_
 

AL-FATIHAH -_-

hui!!hermm...ok!!
hari ni Mira dapat satu berita buruk...
salah seorang kawan Mira...
ayah dye baru je meninggal dunia...
Mira baru je tau,,dye sent msj kat Mira
tgh hari td...Mira belum balik skola lagi...
pukul 4 td,,Mira bukak fon..
tetibe ade satu msj....msj tu dri dye la...
dye ckp ayah dye da meninggal....terkejut Mira!!..
dua hari lps dye baru je citer pasal ayah dye
dkt Mira...tup..tup....td dpt berita mcm tu.....
hermm....sedih......ermm,,,pape pon...
Mira ucapkan salam takziah buat keluarga dye...
semoga roh pakcik di tempatkan ..di tempat
org-org yg beriman...amin~~
AL-FATIHAH-