selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

SELAMAT HARI LAHIR




hoho ! selamat hari jadi !
ehh ! birthday siapa plak hari ni ?
peace ^ ^ V , hari ni birthday mira  la ..
alamak ! dah tua la plak .. ishh , tak kisah la ,
semua orang pon sama , semakin hari semakin tua ..
haha ! ada ke yang makin hari makin muda ?
 kalau ada , ce citer siapa orang nya.. hoho ..
dari pagi tadi sampai la senja ni , semua yang jumpa mira ,
semua wish ' happy birthday ' ... hari ni memang hari happy mira ..

''TQ , kepada yang sudi wish birthday mira ..
korang memang dah buat mira happy sepanjang hari ni ...
esp , member pagi tadi tu ... kemana je together-gether  ...
n TQ jugak kawan , sebab wish kat mira pepagi buta , 
dah lama tak tegur (lama ke ?)  kau , lastly , kau mengalah jugak dengan budak ni ... hahaha !
Mira sayang KAU ketatketat la kawan ! ''


p/s : KAU  dedicate to KAWAN PEREMPUAN mira erk ! 


TRIP


 
Holla ! Hye ! nampaknya kita bertemu lagi ..
syukur ke hadrat ilahi , mira masih boleh menulis entry di blog ni lagi ..
Alhamdullilah ! Alhamdullilah ! Alhamdullilah !
 
ok ! hari ni mira nak cerita pasal tajuk di atas ^ ... 'TRIP' ..
hohoho ,  trip tu tak jauh pon .. dekat Taiping je ..
mira tak dapat join trip tu , sebab abah dengan mak
tak bagi n mira kene balik kampung .. ada kenduri arwah ..
dorang yang pergi trip tu tak habis-habis nak panas-panas kan mira ..
saja nak buat mira jelez ... *ala , setakat Taiping tu , apa la sangat ! *
mybe , tahun ni mira tak boleh nak join mana-mana trip , sebab abah suruh
berjimat .. ye la , adik sekarang dekat asrama , kakak sambung belajar , mira ?
hehehe ...ermm , trip pergi taiping tu , esok .. 28 & 29 ..
hemm , tak kisah la pasal trip tu ... sekarang mira tengah kisah pasal exam PPT ..
nampaknya exam dah nak dekat .. tapi mira still belum bersedia nak jawab exam tu nanti ..
aishh ! takut la plak .... * macam nak amik SPM je rasanya* ..
pape pon , doakan mira yang terbaik erk !
 
ok la , that all for today ..
nanti ada masa mira cerita lagi erk ...
bye ..
 
 

sibuk

 hyee! hello!!
emm .. ni mira nak tanya ..
salah ke kita nak simpan perasaan sayang dekat seseorang 
yang ada kemungkinan tak akan ada perasaan sayang dekat kita ??
(paham ke soalan mira tu?) aisshh ! salah ke?? haaa!! salah erk ?!
mira tengah geram ni , geram sesangat ... suka sangat kacau hari happy mira ..
ni yang nak kene cubit ni .... eeeiii ! ..
 
aahhhh!! dah la malas nak pikir semua tu...
sekarang dalam kepala otak mira , mira happy sangat ..~
hehhe , nak tau kenapa ?
hahaha ,, ada la ...
ermm .. k la .. mira nak pegi sambung baca novel ..
DOKTOR CINTA ..
hehhehe ..
bye ..
 
*suka hati aku la nak sayang dekat dia ke , nak benci dia ke ... aku tak kacau ang pon ..!*
*jangan gatal tangan nak kacau aku erk , kalau ang tak nak aku kacau ang ..!*
*cubit tau arr!*

lupa

 
hye !! emm, ni entry kedua untuk hari ni ...
tadi mira buka fb , usha-usha status orang ,
terbaca plakk status dia ..
sekali baca , agak sedih ..
dua kali baca , mira boleh terima...
*rasanya status dia tu untuk mira , *
malam ni mira duduk dekat umah sensorang ,
hanya di temani youtube+facebook+blog n buku addmath ...
haiyooo !! kenapa la hati ni tak boleh nak lepas kan dia..
*mira dia dah boleh lupe kan ko laa! ko lupekan je la dia tu!! ,
ko akan menderita bile tgk dia dgn pompuan lain !! *
(T_T) .....
 
*saya pon akan cuba untuk lupakan awak *

sahabat

 
hye !! selamat tengahari !
semua dah lunch ke ? (tengahari ke?) ....hoho ..
hari ni tetiba la plak nak update blog awal ...
hehehe , korang , korang nak tau tak mira rindu semua
kawan mira (yang dulu)
- yang suka kacau mira time mira buat homework 
- yang suka buat mira gelak
- yang sudi dengar perasaan mira
- yang buat mira fall in love .. (fall in love ??? toink .. toink..)
- yang suka buat mira marah
- yang suka dengar mira membebel
 amboi ! banyak nya 'yang' .... hahahha
k , seriusly mira cakap , mira rindu semua tu !
di sebabkan mira rindu semua tu ..
mira buat satu video clip ... hehhehe , tak de la smart mane ,
 asalkan boleh buat mira release segala rindu yang ada ni ...
 
'' mira rindu korang semua ! , kiss sikit dekat pipi , muahhh!''
:'( :'(

dah tengok ?!
apee! tak tengok lagi ! ..
emm~ tak pe la , mira tak paksa suruh tengok pon..
emm, k la .. that all about today ..
see u another day ....
bye .... bye ...

 

seni*kot

 


 
bila mira tak ada kerja , ni la yang dia buat ... menconteng ....huhu ... k, buruk .. mira tak pandai bab-bab seni ni , so tok sah nak kutuk ...

mata

 
hye ! apa khabar hari ni ? hope , baik-baik je la ye ..
huhu , k , entry kali ni mira nak cerita pasal apa yang dah jadi sepanjang hari ni ..
tak ada bende buruk pon yang terjadi , semuanya baik-baiik.. hehhe..
 
firstly , mira join inovasi sains .. best jugak la . walaupun mira cuma gantikan orang . :'(
huhu .. projek sains kami , ialah gam (ayat tak berapa betul) .. kami buat gam dari susu ..
eeeeii ! hahhaha , keje mira disitu hanyalah sebagai pembentang .. biasa la , orang suka bercakap
memang tu je keje yang tepat untuknya .. hahaha ...
secondly , sepanjang inovasi tu berlangsung , mata mira ni asyik nak pandang seseorang yang tak sepatutnya mira pandang .. pusing kiri , nampak dia ..pusing kanan , nampak dia ...aiishh! main pusing-pusing la plak...hahaha.. dah habis inovasi semua yang terlibat masuk kelas ... waktu kitorang masuk kelas ,semua student yang lain ada dekat bilik math , waktu math la kan ... yang kitorang-kitorang ni , melepak kat dalam kelas tu ... heheheh , penat la katakan ....sambil lepak tu mira still usha dia .. aishh !! mata ni memang tak boleh di halang ... asyik nak tengok dia je ... (mata untuk dia , tapi hati mira tetap dekat  ***) ....
thirdly (ada ke 'thirdly' , tibai saja laa) , tadi mira pegi rumah jihah dengan ida , dalam perjalan nak pegi umah ida , mira nampak budak-budak fixie ... aishh , jelez ar tgk dorang naik fixie , mira teringin nak naik fixie tu.. tapi, apakan daya .. huhuhu...
eeemm , ok la ... tu je perkara yang best hari ni yang mira lalui , esk ade cerita , mira story lagi ...
bye ,
 
*jaga mata , jaga hati*

wawawa

 
huaaawaaa!! nak ikut !!! (kesat airmata)
heemmm , ..hoho .. aishh ! hai ! huhu , hari ni mira sedih + penat .. sebab ,
sedih tak dapat ikut pergi rombongan .. penat sebab tadi ada merentas desa ..
tadi pagi waktu kelas sir rizlan , diorang asyik cakap pasal trip je ... trip tu la , trip ni la ..
aishh! jelez tau tak ! .. mira tak dapat nak join  trip tu ..atas sebab tertentu ...
dalam pada masa yang sama , dorang ada playback scene waktu trip pergi PANGKOR tahun lepas tu ..
macam-macam diorang cerita , sampai la ada sorang hamba allah ni .. dia cerita dekat mira something .. fuuyoo ! cerita dia membuatkan mira terdiam sekejap .. serius , mira cakap . mira sakit hati gila-gila , time tu ... tapi nak buat acano , bende dah lepas .. kalau mira tau semuanya dari awal .. mira tolak orang tu dalam gaung dah .. hahahahhahaa (gelak jahat) ... aahhh! dah la , tak ada guna ingat semua tu .. semuanya dah jadi kenangan 2011 .. sekarang nak cari kenangan 2012 la plak ... haiiishhh! ...
tadi dorang ajak sir , buat trip pergi PANGKOR lagi .... wuuuuhhuuu! kalau  trip tu jadi ... mira sanggup kerja fulltime (jadi maid cukup la) untuk kumpul duit nak join trip tu ,,hehehhe..
hermm , ok la .. mira nak pergi jenguk blog orang... bye ..
 
*ooooo , dia nak terjun bangunan awak tolong !, saya nak jatuh bangunan awak buat tak tau je !.. ni yang nak kene cubit ni , hisshh*
*tersurat dan tersirat*
 
..........................................................................................................
 
 
-aku mintak putus dengan kau sebab aku nak fokus dekat pelajaran ,
kalau aku still couple dengan kau , aku asyik fikir pasal kau je ..
aku boleh fikir pasal kau sampai aku abaikan semua pelajaran aku , .
walaupun aku dengan kau dah tak ada apa apa , aku still sayangkan kau ..
aku hope , kau la jodoh aku nanti ...-
(aku tau alasan aku mintak putus tak berapa kukuh , tapi tu la kenyataannya)
 
* nangis+dengar lagu tentang rasa*
*awak nak pujuk saya ke? (sape la 'awak' ni kan ) *
*emmm* 
 
 
 
 
 

TAK PATUT !

 
ehemm! ehem!! hye ! acano hari ni ? ok , ok  ke k0 , k0 ? hekhek!
hari ni Mira tak pegi sekolah , hehe , ponteng sekolah sehari *sehari je*
Mira teman Nurul*kakak saya* pegi daftar kursus bahasa inggeris dekat kelana jaya ..
waktu teman kan dia daftar , lecturer dia datang tegur Mira ..
aii say menn! dia cakap bahasa orang putih daa ! hahaha ...
Mira paham apa yang dia cakap , tapi bila nak jawab soalan dia tu yang kantaoi tu*B.I saya 'cemerlang'* ..
hehehehe , . at the same time*tetibe* , makcik-makcik kat situ pon teggur Mira ,
 
Makcik : dari mana ni ?
Saya : perak .
Makcik : o0o ,.
Saya : emm.~
Makcik : SPM dapat berapa?
Saya : *toink ! toink ! kelu lidah nak cakap *
 
Mira ni nampak macam budak dah lepas SPM ke?
aishh ! form 4 pon belum habis lagi la ..
tak patut ! tak patut !..
eemm , ok la .. that all for today ..
bye !
 
*saya happy bila awak happy*