selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D
INVESTIGATIF - ORANG JENIS MENGANALISIS (SAINTIFIK DAN TEKNIKAL)
    1. CIRI-CIRI Analitik, intelektual, teliti, ingin tahu, bebas, asli, rasional, pasif, pendiam, kritikal, tepat, pesemistik, berdikari, berhati-hati, cekal, introvert, introspektif, sistematik, radikal, tidak popular.
    2. SUKA Aktiviti abstrak dan simbolik, sains dan matematik, pengamatan dan penyelidikan, penyelesaian masalah, bekerja sendirian.
    3. TIDAK SUKA Aktiviti sosial, aktiviti berulang-ulang, peraturan yang rigid, memujuk orang lain, bekerja dengan orang lain, kepimpinan.
    4. ORIENTASI Penyelidikan dan penyelesaian masalah.
    5. PEKERJAAN Saintis, pakar bedah, penyelidik, psikiatri, ahli kaji cuaca, ahli kaji bumi, ahli kaji bintang, optometris, ahli ekonomi, ahli patologi, jurutera elektrik, pembantu makmal, juruteknik perubatan, penulis rencana, penyunting, ahli antropologi, pengaturcara komputer.
    6. BIDANG PENGAJIAN Perubatan, Sains dan Matematik, ekonomi, geologi, sains industri, sains komputer, psikologi, kejuruteraan kimia, kejuruteraan sumber asli, kejuruteraan sains Geoinformasi.
    7. PERSEKITARAN AKADEMIK
                    Memupuk kecekapan dan pencapaian saintifik, pemerhatian dan penyiasatan fenomena secara sistematik, ganjaran bernilai saintifik.
Menggalakkan individu melihat dunia secara kompleks, abstrak, bebas dan semulajadi.
...............................................................................................................................................................
jika Mira tak de kerja...
ini la keje dye...
hehhehehehhehe.........
i wanna to be  PYSYCHOLOGIST !!
....................................................................................................................................................................
# Doktor Amira #
(^_^V)

hhhuuhh!!

zZzZzZ!!!AARRGGHH!!!(menggeliat)
penatnye!!bru balik skola...pastu,,jap lg nk pegi lagi...
hmmmm!!...macam ni la kalau dah mula
aktif balik....penat nye!!...
...............................................................................
sepanjang sebulan sekola,,Mira dah lame sgt x membebel
kat dlm klaz...rindu plak,,
nak bebel mcm dulu.....
agak2 bile plak la,,Mira boley bising mcm dulu...
hmm,,,sabo je la.......
skang ni,,,da tahun baru,,,semua kawan Mira da transform...
masing-masing dengan perangai baru......
dari yg suke duduk diam,,da jd bising..
yg gelak ,,,lg kuat gelaknye...
yg sensitive....makin sensitive...
yg malaz ...da jadi rajin...
yg cantik....bertambah cantik..
yg handsome..bertambah handsome(ehh!!dah keluar dari
tajuk ni).........hehehehehhe...
hmmm,,,,pape pon....dorg tetap kawan Mira...
.............................................................................................
hmmm,,,,k la...Mira nak siap2,,untuk
ke sekola......bye...bye...
 
# akuu rinduu setengahhh matii kepadaa muu!!!#
# sungguhh kuu inginn kauu tahuu...akuu rinduu,,setengahh matiiiiiii............padaa muu!! #

!! baru aku sedar !!

hui!!hui!!
"BARU AKU SEDAR" kenape ye??
tittle,,entry ni mcm serius je hehehe...
ermm,,sebenarnye,,Mira baru sedar,,
yg belajar FIZIK ni SUSAH...
penin pale nk paham.....hehehehehe...
td waktu fizik,,Mira tak siap homework,,
sebab ...bukan Mira malaz erk!!!...
sebab,,Mira tak paham.....jawapan nye belit-belit...
hmmmm,,,,n satu lagi....ADDMATH!!jeng....jeng...jeng....
ni satu lagi subjek yg Mira rase macam nak menjerit satu skola...
SUSAH SIOTTTT!!!!......wwaktu blajo td,,Mira blurrr je....
*mira mengaku,,mira adalah plaja yg slow-pick-up....hehehehehe*
cikgu tu aja cepat sgt....Mira buat keputusaan untuk
amik klaz tuisyen ADDMATH..........kawan Mira ckp..
"ko kan MATH A waktu PMR taun lps....x kan tak bley
dapt A taun ni kot??..."mmg la Mira A MATH........
itu MATEMATIK la....bukan ADDMATH.....haiyoo!!...
hermm.....ok la Mira nak pegi angkat JEMURAN.....hahahhaha...
k,,,bye.....assalammualaikum....
 
 
# BELUM CUBA MANE AWAK TAHU BENDE TU SUSAH ?? #
#STUDY SMART#
 

airmata

huxhuxhux (!_!).....hermm,,,
airmata ni asyik nk keluar je...
penat dah Mira lap....hmmm....
..............................................................
mlm td,,Mira dpt berita buruk...
berita tu,,mmg MENGHIRIS-HIRIS hati Mira...
sakit sgt bile Mira dpt tau pasal semua tu...
.................................................................
hermm....Mira da tak tau nak citer pasal ape da..
Mira skarang ni,,tgh frust....k
ar...bye....(!_!).....

gembira tak kan lame....sedih berpanjangngan

(T_T)....hermm...kenape semua ni jadi mcm nie??
makin kusut.........bukan sebab ak,,semua ni jd...
kenape mesti nama aku naik sekali??? ak tau kau marah
dye....tp,,kenape ak kene sekali.......ape slh aku???ak ingt kan
semua nye ok....tp,,sebaliknye,,lps ak tau semuanya dari mulut org lain..
kenape ko jd macam tu???pliss!!la....ak nk ko yg dulu...
ko tau tak,,,ak tersentap gile,,lps member ak bg tau pasal ko..
KENAPE MESTI JADI MACAM TU???
KENAPE AKU MESTI JADI ORANG TENGAH KORG??
..................................................................................
aku akan cuba buat dye kembali
kepada asal....Insyaallah...
..................................................................................

Tak De Keje

td jenjalan dkt facebook kawankawan..
pastu terbace post nie..
hehehhee...
Mira senyum sensorg,,bile bce,,post nie..

 

Ho..Ho..

ho!!ho!!ho!! (^_^).....
hari nie,,hari yg pling happy buat Mira...
HAPPY GEGILE AR!!!..(kalau boley tak nak hari esk,,huxhux)
happy sebb ape ye??..happy sbb,,jeng..jeng..jeng...hahahhaha..
ade ar...mne boley bg tau...hahhaha...
ok..ok...Mira sebenar nye nk citer pasal semalam...
.................................................................................................................
 
26/1/2012(khamis)
hari ni Mira agak tertekan sikit...sbb,,dari klaz yg pertama,,
smpai la klaz yg terakhir,,cikgu asyik ckp psl
"kawin" je....tak de topik lain ke???
argghh....Mira bukan ape,,cikgu citer sume tu mcm ade
maksud yg tersurat dan tersirat.....hmm...
.............................................................................................................

td Mira dgn family,,round2 Bidor...hehehhe,,Bidor je...
pastu,,singgah kat kedai komputer...
untuk beli kad rider....
pastu Mira  tgk keliling Mira semua nye gadjet..
(mmg la gajet,,dah Mira duduk kat dlm kedai kamputer..tak kan ade
spearpart tayar plak...hehehhe..)
tetibe plak,,time tu,,Mira mengelamun sbb teringt dekat somebody nie...
dye,,suke dkt gajet....kalau suruh dye pilih antara gajet dgn buku...
dye mesty pilih gajet...sbb,,dye obses dgn gajet...hehhehe....
obses ke??.....ishh!!tetibe plak citer pasal dye nie...
'' DAH..DAH.!! MIRA,,KO IGT DKT DYE,,MCM LA DYE IGT DKT KO!!"
hmmm,,,...ermm,,k la,,,Mira nak layan adik...
k bye..
 
# love you untill death !! #

AWAK!!

hoxhox!!ishh!!ehem!!ehm!!ishh!!asyik batuk je..
nyampah btol la...dah dua hari da....ni mesty kes maen hujan...
hope,,khamis ni...ok..ok.. je....AMIN~~....
eh..eh..hihihi,,hye!!bloggers/readers...ape citer hari nie??
mesty mcmmcm citer kan..hahhahaa...
hermm...hari ni,,Mira duduk dkt umah sorg sorg...mak ,, abah n adik x de..
smlm abh ade...ade la jgk peneman...tp,,hari ni,,sorg2 je...
huxhuxhu,,,sedih ni....erm,,,x pe la...bukan slalu pon duduk rumah..
sensorg ,,kan,,kan,,,kan??ermm,,mlm ni nk buat ape erk??
ermm,,,kacau org??hermm,,jahat sgt la plak...ermm,,tgk tv??bosan..
call member??x de tjuk la plak nk sembang...hermm,,,ape yg patut saya buat mlm ni...
ohh!! tidak!!huxhuxhuxhux..............
 
"awak!!!! saya rindu awak sensgt ni!!!.....seriusly,,saya menyesal atas segala perbuatan saya...saya nak awak balik....kalau sekarang ni awak ajak saya couple balik....saya akan terus jawab...saya NAK!!......n saya jnji x buat awak skit  haty lg......cukup la,,saya buat awak sakit haty....saya pon dah cukup seksa hidup saya ni...selama ni saya tipu diri saya sendiri.....saya selalu ckp yg saya tak sayang awak..tp,,sebaliknye,,SAYA SAYANG AWAK sensgt......SAYA NAK AWAK BALIK!!! (T_T)"
 
# !! menggila kejap !! #

Bosan

hui!!hui!!mcm mne hari nie??OK or KO ???
hermm,,,harap semua ok..ok je la ye...
ehem!!ehem!!(tersedak plak)...
ok,,sebenarnye Mira tak de pape story pon skarang nie...
just,,nk hilangkan rse bosan je buat entry ni....
BOSAN??knpe erk??hihihi....Mira bosan sbb,,mlm ni Mira
duduk kat rumah dgn Abah Mira je.....Mak dgn Adik tak de..
diorg p holiday...sambut raye cina la katakan...hahhahaa...
Mira mlaz nk ikut,,sbb Mira bukan jenis org yg suke berjalan...
lagi-lagi,,kat tempat yg ramai org...huhuhuhux...
Mira bukan SHOPAHOLIC ok!!
erm,,,nk citer pasal ape ye??
kalau citer pasal Mira,,boring la plak..
ermmm...jap Mira fikir!!! (-_-?)
think!!!haaaa!!!
hermmm.....>.<...
dah la...lagi lame Mira fikir nk citer ape..
lagi la Mira bosan....k la..
Mira nk p layan OVJ dkt youtube(hanya mampu disitu,,astro mahal sgt)...hahahha....
k..bubye....assallammualaikum!!

# !! mood :: sYg dYe sorg je >.< !! #


!! kesal !!

sebenarnye aku ade bende nk bg tau kau....tp,,smpai skarang bende tu masih terkubur dlm hati aku ni....bile agaknye aku nak bagi tau ko ni???skarg ko dgn ak dh tak sehaluan.....tak pe lah...bia je la ak pendam sensorg....pape pon,, aku mintk maaf kalau ak ade buat slh dgn ko....klau ko tk nk maafkan pon takpe...itu hak ko,,..serius ak ckp,,smlm aku tension gilegile,,,masalah dtg menumpuk....dari masalah yg aku cari sendiri smpai la masalah yg ak jumpe tepi jln....huhuhuhux..........aku mintk maaf skali lg........ko mmg ade hak nk bce blog buruk ni.....silakan la.....ko pon ade hak nak tegur or anything la....itu semua hak ko....aku dah tak nk kacau...ak dah PENAT.....ermm,,kalau ko still tk boleh terima maaf dri aku,,,it's ok..itu pon hak ko...ape ak boleh buat,,,bukan nye ak boleh pakse org,,maafkan ak....hmm...ok la,,ak dah penat menaip,..smbuung d entry yg lain plak erk!...bye..(^_^)assalammualaikum....

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

mood

holla!!huxhux...ape citer hari nie??happy??sedih??hermm,,..untuk Mira,,,hari ni Mira sedih + happy sikit...sedih sbb??huxhux,,Td dekat skola kawan Mira ade nyanyi satu lagu ni....lagu PERPISAHAN INI by 1ST EDITION FT  AIZAT AMDAN . . .waktu diorg nyanyi Mira teringt time Mira dgn seseorg yg penah menjadi sebahagian dari hidup Mira...waktu diorg nyanyi lgu tu,,Mira rase macam nk nangis pon ade...huxhuxhux,,Mira rindu kenangan yg dulu...boleh tak Mira nk pegi tahun lepas?? (!_!) .....
happy sikit??(~_~?) ermm,,sikit je..tak bnyk pon sbb,,Mira terlalu melayan emosi RINDU....huxhuxhux..
ermm,,ok la,,Mira nk pegi siap kan homework yg masih tertangguh....bye..(!_!)
#masih mengharap hari itu berulang kembali,kini hanya mampu bersabar #

!! karyaku !!





hasil keje Mira lps siap kan homework add math . .!! ermm,,sebenarnye bnyk lg...tp, mlz nk upload sbb tak lawa......huxhuxhux!!

!! aku mula , aku jugalah penamat !!

holla!!erm,,dah bace tittle entry nie?? (!_!) mcm pelik je kan tajuk nye.... "Aku mula Aku jugalah penamat " ....bunyi mcm sedih je kan...heerrmm!!mmg sedih pon....ehh..ehh!! sebelum tu...cntik tak blog Mira yg "baru" ni??huhuhu,,,Mira tension sgt...tu la jd cm nie...papew pon,,jgn kutuk erk...this my page..so, up to me ok!!hahahha............ok,,kembali kpde tajuk asal....erm,,..."aku ingat kan aku yg akan lupekan kau,tapi sebaliknye,,kau yg lupekan aku dulu.....aku tak kisah...mmg itu yg terbaik untuk kite...lg pon,,mmg ini yg aku nk..so, aku kene terima dgn hati yg terbuka......mmg aku sedih gila nk buat semua ni..tp, ni je jln yg paling terbaik untuk kite dan masa depan........untuk pengetahuan kau,,aku dah buang semua lukisan yg aku lukis ..yg ade kaitan dgn kite....tp,,ade satu lukisan ni,,yg aku tak buang...sbb,,aku tak sampai hati nk buang.....bg aku lukisan tu ade seribu makna......segala-gala aku catat kat situ....aku nangis , aku gembira , aku kecewe macammacam lg la...semuanye aku catat dekat situ.......heermm,,mulai dari hari ni...aku akan bangun dan terus hidup dgn kehidupan yg baru....biar lah ape yg terjadi..aku akan alami nye sendiri.......aku akan sentiasa mendoakan kecemerlangan hidup kau......kau bahagia,aku pun turut bahagia....ape-ape pon, aku nak ucapkan terima kasih la,,sbb kau lah org yg pertama buat aku jd seorang yg berfikiran matang, kau jugak dah banyak buat aku berubah...thank u la kawan...." ermm... (!_!) love you forever la kawan (♥_♥)....

rasa ini by Vierra

Ku tak percaya kau ada di sini
Menemaniku di saat dia pergi
Sungguh bahagia kau ada di sini
Menghapus semua sakit yang kurasa
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Mungkinkah kau merasakan
Semua yang ku pasrahkan
Kenanglah kasih..
Reff :
Ku suka dirinya, mungkin aku sayang
Namun apakah mungkin, kau menjadi milikku
Kau pernah menjadi , menjadi miliknya
Namun salahlah aku, bila ku pernah merasa ini
Na nana nanana nana nanana
Back to *, Reff



#si tembam berkaca mata#

ehem!!ehem!!aisshh!sakit tekak plak...
hola!!ape khabar blogger semua??macam mane skola??(bagi yg masih bersekolah) ....sudah
tiga hari persekolahan bermula,,macammacam gelagat disekolah yg ada...ada yg kelam kelibut,ade yg tak senang duduk ..bak kate org ,,macammacam ada la!..
hermm!!tahun nie adalah tahun pertama Mira di tingkatan 4..dan tahun ni jgk la tahun pertama Mira kene berpisah dengan kawankawan yg agak rapat dgn Mira...hermm!! (-_-) kami dah tak duduk satu kelaz...masingmasing dah bawak haluan masingmasing.....tahun ni jgklah Mira akan belajar pelajaran yg baru..iaitu fivik ..kimia..bio dan add math.....fuhhh!!seram btol bile dgr perkataan tu semua kan?..seram tak seram..Mira kene belajar jgk la...d sebabkan Mira nak jadi seorang saintis muda..Mira nak kene berkerja lebih....tahun ni dan tahun depan ade lah penentu Mira kemana lepas ni.........(amboi!!entry yg penuh dgn emosi you!!) 
minggu dpn ramai kawan Mira yg tukar sekolah..kebanyakkannye masuk TEKNIK n VOKASIONAL.....diorang semua ade kemahiran boleh la lps...Mira ni,,ade ke??huxhuxhux,,kemahiran membebel ade la...hahahhaha...ermm...ok ar...Mira sudah penat..Mira sebenar nye baru balik dari slim....pegi amik cermin mata...huxhux,,..mata Mira sudah semakin rosak..lps nie tak boleh nak tanggal cermin mata...24 hours..kene pakai je..sudah seperti nenek ! kelakar gile Mira pakai cermin mata ni...huhuhu...
ok la,,bye...assalammualaikum!!!
ehhh!!sebelum Mira terlupe!
Mira sebenarnye rindu dkt kawan Mira la
#setiap malam teringat dekat dia#
huhuhuhu...
(~_~)

HILANG!!!

hui!!hui!! hari ni adalah hari ke3 dalam tahun 2012....hari ni jgk macammacam jadi..
hermm...esok dah start skola..esk jgk hari pertama Mira jadi budak tingkatan 4 di SMK(F)BESOUT..
ehh!!korang nak tau ape jadi kat Mira hari ni tak???yg tak nak tau tu ,, pegi jauhjauh.....
hmmm,,,semua kenangan Mira dengan member Mira sepanjang 2011 HILANG!!!OHH TIDAKK!!!..sedih sgt...ade satu bende yg paling penting untuk Mira,,,tu pon  HILANG jgk!!!! Mira nak nangis ni~ ~ .....
semua kenangan ni dah la tak boleh nk ulang balik...huxhuxhux,,...sekarang ni mood Mira = sedih + marah...
tolong ar...pulangkan balik!!!!!Mira da tak larat ni nk mencari semua tu.....habis da keybord basah dgn air mata..hahahahahhaa(ehh!!out of character ni..~ ~)....huxhuxhux...k la Mira nak smbung pencarian Mira ni,,papew peace yoo!!!!(oppss!!)(^^)V.....

!! Tahun Baru !!

hoi!!hoi!! Happy New Year!!! dan Selamat Tahun Baru!!!(ehh!!bukan same kew??hermm,,papew jela..) ok!! disini Mira nak wish dekat semua blogger and my lovely members,,semoge korang semua sukses dalam kehidupan 2012 ....and dipenuhi dengan pernuh warna warni 2012... tak mau lagi yg hitam putih..OK!!!...sebenarnye Mira sedih sgt nk tinggal kan 2011 ni,,,tahun nie tahun yang penuh dengan kenangan yg indah.....macammacam ragam 2011 yg ade....and tahun ni jgk la Mira banyak buang air mata...Mira nangis gembira,,Mira nangis kecewe..macammacam lagi la....
papew pon,,,Mira mengharap sangat azam tahun baru Mira ni boleh tercapai.....same mcm korang semua ok!!!ehhh!!lupe plak nk bg tau azam Tahun 2012 Mira...

★Mira tak nak buang air mata lagi!!
★Mira nak jadi yg terbaik tahun ni!!
★tak nak tinggal solat...

insyaallah Mira akan tunaikan ...tu semua azam Mira ....sikit je kan...ok  la tu!!kang banyakbanyak tak tertunai la plak...
Mira doakan yang terbaik untuk korang....