selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

cik KOTAK

- Tak semua masalah kita boleh cerita dekat orang lain , dan tak semua masalah  orang lain boleh tolong kita selesaikan - Doktor Amira =)

haha , perasan sekejap petang-petang ni ..huh , agak-agaknya kenapa mira buat ayat pasal masalah ? hurm.. hehe , saje je  bina ayat yang konon nye dramatik ni . ye laa , ramai yang tanya mira '' mira , kau ada masalah ke ?'' '' mira kau kenapa?'' huh , mira tak ada apa-apa pon , diorang cakap mira ni macam orang yang bermasalah , badmood je memanjang .huh , MANA ADA ! .. hurm , . mira bukannya tak nak hoooraaayyy ! hooorraayyy ! (happy la tu) . mira nak je , cuma mira kene control , kalau mira terlalu happy satu hari , malam mira akan menangis , mira tak nak .. SO , please ar paham , mira ok .. 


untuk 3 hari


3 hari ? huh :'( .. dah tiga hari kami buat haluan masing-masing ( erk ? ) kami jarang dah mesej , kenapa ea ? faktor sibuk ke? hurmm , bila dia mesej mira an , mira selalu reply lambat , kadang tu sampai dia tertidur sebab tunggu mesej dari mira . huhu ..

jam dah menunjukkan tepat pukul 12.05 , mira masih tak boleh nak tidur sedangkan esok nak sekolah dan memerlukan tenaga yang banyak . huhu . nak tau tak , hari ni mira tak bercakp sangat dengan dia . kalau anis or ida panggil dia , then dia datang depan mira , mira pandang dia pon tak . kenapa? hurmm .. ntah laa..tadi waktu B.Melayu , kami duduk dekat library , cikgu bagi kerja , kene bina ayat .. tak tau kenapa miira asyik bina ayat , dalam ayat mira tu mesti ada nama dia . secaaraa automatik mira akan tulis nama dia . aishh ! nak kata mira rindu dia , tak jugak , sebab orang nye ada depan mata . agak-agak kenapa ea dengan mira ni .?


morning !



huihui ! selamat pagi sabtu .. wink..wink.. hari ni mira hanya terperap dekat rumah je . nak keluar tak tau nak pegi mana . hurmm .. nak ajak dia keluar , dia sibuk dengan kem . nak ajak kawan-kawan yg lain keluar , depa pon sibuk dengan kerja depa . nak ajak mak dengan abah keluar , depa sibuk dengan menanam . huh , jawab nye duduk rumah je la mira ni . macam ni la kerja mira bila hari cuti .. bangun pagi-pagi , kemas rumah , prepare breakfast , basuh baju , kemas buku , BERFACEBOOK (hehe , yg ni memang tak boleh tinggal).. huh , mira tahu , bukan mira je yang buat kerja anak dara ni .. korang-korang yang anak gadis pon kene jugak kan .. hehe , untung betul la siapa yang dapat anak dara yang serba boleh kan . masak pandai , kemas umah pandai , blaja pandai , semua laa pandai ... .. ehh ! apa plak melalut sampai kesitu ni .. haishh mira ni dah macam tak sabar plak .. hehe .. ^^

huh , erm , mira nak ucapkan RIBUAN terima kasih kepada SHAHIDA (eh , dah macam ucapan puan pengetua plak ) , hewhew , sebab dia dah teman mira dengan DIA lepak malam tadi .. hehe , biar pon tak lama and tak ada apa sangat yang nak di sembang kan , kami tetap happy sebab dapat jumpa macam tu , selalunya kalau jumpa siang-siang , ada je yang bising .. malam tadi , sunyi je .. kami di temani cahaya bulan.. hehe (ayat tak mau kalah).. kami cuma lepak-lepak .. tak ada apa-apa yang pelik pon kami buat .. hehe^^ huh lagi pon ni tahun last kami lepak-lepak macam ni , tahun depan masing-masing buat hal masing-masing , kalau di takdirkan kami sambung belajar jauh-jauh , kami dah tak boleh nak lepak macam ni lagi .. huhu tetibe pulak sedih ..

huh , ok lah itu je kot cerita kedai kopi mira pagi ni . bye

#andai kata kita di takdirkan untuk berpisah ,
relakan hatimu melepaskan aku ,
tanpa sebarang kata .

what ?

\
what ! haah .. kenapa pulak ni ? haha , nak tau kenapa mira ''what .. what '' ni ? mira terkejut sebab , ada ke patut , kawan mira cakap yang mira pernah couple dengan tettttttt .. hey , sory sikit tak mau mira couple dengan dia . macam ni ceritanya:

pagi semalam bersamaan pagi rabu (20/2/2013) , mira pergi sekolah macam biasa . masuk sekolah letak beg , jaga barisan . macam biasa .. tengah-tengah jaga barisan KADET POLIS , tiba-tiba kawwan mira datang cuit mira , ..kemudian bermula lah perbualan antara dua orang pengawas ni ..
 '' wei , dah dapat duitnya ? '' '' blom (jawab dengan selamber dan dengan tudung yang agak sakai )'' '' huh ! tak dapat lagi ? sepatutnya semua peserta yang join dah dapat , asal kau tak dapat ?'' '' abang tu cakap , duit dekat bendahari .. bla...blaa...'' 
kriiiinngggg !(loceng pon berbunyi) huh , kitorang sembang sampai takat tu , mira tak habis cakap lagi loceng tu kacaau .. kami pon masuk kelas macam biasa .. habis sesi persekolahan , kami ada kokurikulum pada petangnya .. then macam biasa mira jaga barisan yang sama , dan sambung balik perbualan tadi ,(di bawah matahari yang terik ,sambil berkawad sambil bersembang)
'' hah ! mira sambung balik , kau cakap apa td ?''
'' aku cakap ... bla...bla..bla...''
''owh , eh kau tau tak , kak cik tanya aku , yang kau dengan abg tu pernah couple ke smpai ada konflik ?''
(tergamam kejap ) '' huh ! what ?! aku couple dengan abang tu ?''
'' betul ke ? '' ''hey , sory sikit , aku tak pernah couple dengan dia ''
''owh yeke ? tapi kenapa korang susah sangat nak jumpa?''
''mana laa aku tau ! dia sibuk kot ''

haaa! dari perbualan tersebut laa mira terkejut sangat ^^ ... hehe , tak tau laa macam mana diorang boleh buat spekulasi macam tu .. huh .. ada-ada je laa diorang ni ..

^^ siBumBum laa buah hati mira ^^
MD =)

SEGMEN : KLIK SANA ! KLIK SINI


comelnye cupcake tu ^ .. hehe . tengah hari yang menenangkan .. SEGMEN apa lagi ni ? hehe , hari ni saje gatal tangan nak join aktiviti yg akak comel ni buat (cik lyeen cupcakes)  ... ^^ ..ok laa , itu je .. 
Eh , nak join klik banner tu ^ .. wink ..wink..!

tag :
kak farah 

musykil !

huaaarrggghhhh !!! huhuk .. kenapa la dengan mira malam ni ? ..  tak ada hala tuju dah .. hurmm ..nak nangis ada , nak marah ada , nak . . . .hurm .. malam ni mira bosan sangat , mesej dengan DIA , kejap je .. mira call DIA , angkat pon tak .. tup tup kata nak tidur .. ok fine ! DIA pening katanya .. mira tak kisah . huh ! aishh ! tak tau laa , semenjak dua menjak ni DIA banyak mengingatkan mira tentang kenangan kami yang dulu-dulu .. bila dia tak tanya , mira ingat .. bila dia tanya , hurmm , garu kepala mira langsung tak ingat . kenapa ? tu tandanya kami tak lama ke ? huhu .. mira sedih sebab buat DIA kecewe , mira tak nak hilang DIA .. huhu .. aishh , kenapa laa dengan aku malam ni ? ..

birthday






'' Allah selamatkan kamu , 
Allah selamatkan kamu , 
Allah selamatkan Nurfatin dan Shahida
Allah selamatkan kamu''

SELAMAT HARI LAHIR ! KAWAN-KAWAN KU .. huhu ,hari ni 14 Februari 2013 , hari istimewa untuk kawan-kawan aku yang kat atas tu ..haa , ''beday'' diorang jatuh pada hari yang sama and tarikh yg sama .hoho , apa-apa pon , mira wish semoga panjang umur and di murahkan rezeki , di permudahkan segala urusan , dan di beri keputusan yang cemerlang SPM 2013. amin ..~ ... sebagai surprise hari jadi , kami buat sikit party tepung , muahhaaahaa... kami mandi hujan + tepung ,, wink..wink... jahat tak ..??yg tak boleh blaa , mira yg kene tepung lebih , daripada beday girl (shahida) ..huh , rasa macam miraa yang sambut birthday plak ..hehe^^huh , apa-apa pon , SHAHIDA DENGAN FATIN , korang dah kene ! huahua ..

______________________________________________________________________________

Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu
Cinta jangan engkau pergi

Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa

Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya

maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi

sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu
oooooo

# :')

AWAK


awak , awak nak tau tak , saya sedih sangat bila dengar dia cakap  yang dia masih mengharapkan awak . dia masih sayangkan awak walaupun dia dah ada pengganti awak . dia masih tak boleh lupakan awak . hari-hari dia nampak awak , dia mengharapkan awak kembali pada dia . Awak , kalau di takdirkan saya jatuh ke tangan orang lain , awak masih mengharapkan saya  macam mana dia mengharapkan awak ke ? awak sayang saya ? sayang sangat-sangat ? hurmm .saya tahu awak sayang saya sangat-sangat kan ? saya tahu awak tak sanggup tinggalkan dia kan ? ehh ! no , i'm mean , tinggalkan saya kan ? hurmm . 

saya sayang awak .
ikhlas :
Mira zaini

N.E.W


tarrraaaa! wink ..wink ! surprise tak ? haha .. wee blog mira dah bertukar wajah .. cantik tak ? huh , mesti tak kan ? ok fine ! mira tak reti cantikan , burukkan pandai ar .. huhu ..aarrgghh ! kisah pulak mira .. hehe .. huh ..

tengok header mira ^^ siBuMBuM ?? huhu , kenapa ? haaa , sebab DIA dah tembam , kalau diperhatikan buah hati mira tu , pipi dia dah naik sikit , mira bosan sangat tak tau nak tulis apa dekat banner header tu , mira tetiba teringat dekat DIA yang dah tembam tu .. weee DIA comel ! hehe ..lagi  lagi bila DIA senyum , pipi dia lagi tembam .. haha (ok , mira dah start nak membahan dia sorang-sorang) ..

huh , hope hari ni dapat jumpa dia , berselisih pon ok laa ,.. nak tunggu esok , lambat lagi .. hurm ..
kay , that all ..

Coretan :
Mira zaini

Tahun Baru Cina + Homework



Gong Xi Fac Cai !! kepada semua orang-orang cina !.. hewhew ..

Hari ni hari kedua cuti  sempena tahun baru cina . Semua orang dapat cuti seminggu , tapi kami warga SMK(FELDA)BESOUT  cuti sampai hari rabu minggu depan .5 hari je .huhu ... sebelum cuti , kebanyakan cikgu bagi kami 'ang pau' .. hewhew , bangga je bila cikgu cakap , ''ni cikgu ad sikit ang pau untuk kamu semua , haa bukak buku muka surat ...... soalan no 1 ........bla..bla.bla..'' huh , patah hati dapat 'ang pau' dari cikgu .. huh , apakan daya macam ni laa nasib kalau jadi budak sekolah lagi .. Huhu .

Dalam banyak-banyak homework yang ada , Addmath je , yang siap .. yang lain tak tau bile nak siapkan .. huh ..cuti tinggal 3 hari , rasa macam lagi 3 bulan .. hehe ..ishh ! tak sedar diri betul laa , mira ni .. hewhew ..
huh , k laa , nak p merajinkan diri buat homework ..

Coretan :
Mira zaini




SEGMEN :: Saya Blogger Peramah ::


Wink ..! wink ..! .. teringin nak join GA ni ... hehe ..
hurr ... tak pandai sangat buat2 bende ni .. hehe


Itulah kami

'' sayang , cantikkan awan tu ?''.........'' hurmm , cantik .. macam awak ..'' wink ...wink..^^
weee , hari ni entry mira agak menjiwang sikit ..ngehh..ngehh ... (tak sedar diri betol , awok tu nak SPM) huhu.. huh !

tadi pagi , waktu B.inggeris .. budak-budak kelas mira , diarahkan ke Perpustakaan ..kami pon turun macam biasa .. OTW ke library tu .. kawan mira cakap dekat mira ..
'' korang ni , comel jekk , gaduh-gaduh pon boleh senyum lagi , mira marah , yat pujuk , .. yat sakit , mira risau ,.. mira sakit , yat risau ... huh , yang pasti korang comel laa .. ''
mira senyum je , bila dengar dia cakap macam tu .. huh , kami memang macam tu ... ^^ ..dia orang yang ntah keberapa yang doakan kami , agar kekal bahagia sampai ke anak cucu .. weeee ^^ mira pon berharap bende yang sama .. 

untuk yang belum tahu perangai kami , harap maklum ea .. kami bukan nak menunjuk yang kami ni couple or apa-apa je laa .. kami macam ni , sebab , memang perangai kami macam ni .. mira memang tak boleh nak control .. dan mira rasa dia pon tak boleh nak control perangai dia .. So , be natural ! .. kalau ada yang tak suka tengok kami menggedik , sila laa tutup mata .. harap maklum ..

hurm , ok laa .. that all ..

create :
Mira zaini



Plastik kecil


weee~  happy sangat ..  alhamdulillah ya allah , kau bagi kebahagiaan padaku , pada hari ini , aku berharap agar kebahagiaan ini akan kekal selamanya , dan berharap agar sahabat seperjuangan ku mendapat kebahagiaan yang sama . Aminnn !

weee ! hari ni mira happy plus++++ .. huh nak tau kenapa ? ..toink..toinkk .. sebab kan gambar kat atas tu ^^ .. mira dapat bende tu , pagi tadi , habis waktu PJ ..mira masuk kelas , dengan muka pennat + sakit kaki.. waktu kedua .. , BAHASA MELAYU .., ..masuk je kelas , letak beg , duduk-duduk kejap , pastu tinkkk ! mira teringat pulak pesanan , si DIA ..dia pesan '' esok pagi , pergi masuk kelas , awal-awal pagi , tengok bawah meja , ambik barang , then , buat tak tau .. ok ?'' .. haha ^^ .. mira pon tengok la dalam laci meja mira , " huuh ! tak ada apa pon , dia nak kene kan aku ni ... eeeiii ! '' dengan selamba , mira cakap sorang-sorang ..tetiba , mira tersentuh satu plastik kecik , mira ingat kan sampah , ada laa org malas nk buang , di letak dalam laci mira .. mira belek-belek , mira nampak bende bulat besi tu .. hehe^^ .. mira pon senyum sampai telinga ... atin , pelik tgk mira , '' ko ni kenapa ? tetiba senyum , tadi bukan main merungut sakit laa, penat laa.. ap laa .. ish ko ni pelik ...'' ,..... mira terus senyum ... 

mira control senyum , dari waktu BM , smpai balik , sampai petang td  .. hehe^^ hurmm , nasib baik laa , hari ni mira dapat something yang boleh meleburkan perasaan marah mira , kalau tak mampus dah MAMAT SENGAL tu , mira maki ..hurrrr , boleh pulak dia spoil kan mood mira kejap .. 
to MAMAT SENGAL :
'' HEY SENGET , KO PIKIR KO BAGUS SANGAT , ! HAAA! KO PIKIR KO KETUA , KO BOLEH BUAT SESUKA HATI ? HEY , KO JANGAN INGAT KO TU LELAKI ! KO BOLEH MAIN KAN PERASAAN PEREMPUAN ! KO TUNGGU JE LAA , SATU SAAT NANTI , KO AKAN KENE BALIK ! KO FAHAM ! AND ONE MORE THING , KAU JANGAN FIKIR , HIDUNG BELANG TU SERONOK ! ''

hurggg ! tetiba pulak nak marah ... ahhh ! dah laa , bukan dia baca pon post ni , (hanya sekadar nak melepaskan geram )... mira mals nak pikir pasal tu ... mira tengah happy ni ... weee ...^^ ...
ok laa , mira nak pergi siapkan homework ... bye .. ehh ! lupa pulak , bilik mira dah berbau perfume dia ... wangi sangat ... bende bulat besi tu pon , bau perfume dia .. hehe^^

Jogging


huihui .. kaki siapa ni ? ^^ sepetang bersama anis . kami nak buang tabiat meronda besout ni , dengan cara kami berjalan kaki , pusing-pusing kawasan rumah mira .. selalunya , moto bawa kami , tapi hari ni , tanpa menggunakan kenderaan , kami berjalan sampai penat . sebenarnya kami ni nak jogging .. tapi apakan daya , tak mampu , kami berjalan je la ( nmpk tak betapa berat nya badan , sampai tak larat nak lari ) ^^ .

tengah seronok-seronok berjalan sambil berlari anak , hujan turun membasahi bumi (wooyooo! ayat dia) .. habis kami basah .. anis kelam kelibut lari  .. mira cool je , sebab mira suka main hujan .dah lama tak main hujan ..(nampak tak kebudak-budakannya di situ) .. kami buat dua kali pusingan , bersamaan 4 pusing padang sekolah SMK(FELDA)BESOUT (yeke?) hehe .. untuk kali pertama tak penat sangat , masuk pusingan kedua , kami dah goyang lutut .. haisshh! penat sikit ..

huhu , penat macam mana sekali pun , kami tetap dah capai target kami .. 2 pusing D .. tiada ronda-ronda dah ..^^ ..

Penulisanku :
Mira zaini




kau ada dia


Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Senyum



senyum tak perlu kata apa-apa :) .. hehe ! huh , hari ni sehari duduk dekat sekolah , melayan karenah budak-budak . eh..eh.. sebelum tu , hari ni ada Kem Remaja Bestari Solat ..hewhew ! mira jadi Fasilitator . fuhh ! penat sangat melayan budak-budak yang tak reti duduk diam . rasa macam nak cubittttt jee diorang .. huh! memang menguji kesabaran laa ..

Mira dapat kumpulan budak lelaki .. full lelaki . i'm only one lady .. wooohoo. ok , ada sebelas orang dalam kumpulan mira . tak termasuk mira .... budak-budaknya , aiman solihin , aiman hakim , zakwan , kamil , alhafiz , iqbal , daniel , faiz , zikri , akram , khairul safian . .. huh ! tu laa nama-nama diorang .. hukhuk , gambar tak ada .. diorang  ni payah nak handle .. rasa macam nak biar kan je .. tapi d sebabkan , nak jadi Fasilitator yang bertanggungjawab kene laa jaga elok-elok ..

sepanjang kem remaja tadi , part yang mira paling suka .. part yang last sekali .. sesudah slot LDK .. kami duduk dlam kumpulan , kumpulan mira bersebelahan dengan kumpulan Mr. Right .. hewhew ! :)  mira duduk sebelah AIMAN SI KECIK  .. huihui , dia membahan mira memang tak ingat dunia .. dia panggil Mr. Right mira , dengan penuh sopan santun .. '' abg dayat .. abg dayat " hahaa ... comel sangat .. lepas dia panggil dia buat macam ni

Kak Mira 
Abg Dayat 

hehe , malu mira di buatnya ... dia cakap , dayat balas balik ,.. tapi , mira tak nak tgk , hui hui , malu laa .. (mula laa muka merah) ... yang tak boleh belah tu ,. waktu dayat ambik hamper dari ustazah then tangkap gambar ,. diorang cakap '' sabar, akak , sabar , jangan jeles .. sabar ea ''  ... omangai , Mira senyum je ... malu kot ..

huh! apa-apa pon , hari ni mira happy ,. dapat '' meeting '' dengan Mr. Right mira .. walaupun tak lama .. mira dengan dia redha je , kene bahan .. hehe .. apa-apa pon (aik lagi sekali) .. mira akan ingat kem ni , sampai bila-bila ..

penulisan ku :
Mira

Tired



kecewenyaa ! argghh ! stop for everything ! tak nak join dah !huh ..   ermm , baru dua hari join game ni , rasa macam terlalu membeban kan . MIRA TAK ADA DARAH BERSUKAN ! MIRA TAK MINAT BERSUKAN ! . huhu dah habis positive think mira buat . mira tak tau macam mana nak naik kan lagi semangat untuk main game tu .hurhur ..

kami masih baru , masih belum mengenali apa itu BOLA BALING . whay not korang ajar kami ? bukanya mengherdik kami . mentang-mentang korang dah teror main , korang buat kami macam pengutip bola pulak . kami tak tau apa-apa , kami duduk je la ... cuba korang bagi arahan , cara , atau sebagainya .. maybe kami tak akan duduk diam je . kami akan join kalau kami tau . masalahnya sekarang , kami tak tau .. huh !

huhu , sebelum main game tu mira semangat sangat , tapi bila dah dapat orang-orang yang macam tu .. hurhur ..lepas ni kalau mira tak turun jangan tanya kenapa . mira sanggup di suruh berlari pusing padang sorang-sorang , daripada kene main dengan orang yang tak sefahaman . cukup la mira dapat tinggal ''sebumbung'' dengan orang-orang yang tak boleh di bawa berbincang , hurmm ni kan tambah lagi .. oh tidak ..

:: mira bukan seorang yang kuat semangat ( negative think ) !