selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

SANAH HELWAH



hehe . aip ! aip ! Hari jadi sapa tu ? hehe..
tarrrraaaaa! today is my birthday !waaaaaaaa!
hehe . macam-macam jadi hari ni . best sangat . tahun sebelum-sebelum ni mira sambut birthday dengan airmata je . huhu .. tapi tahun ni mira sambut dengan kawan-kawan + orang yang mira sayang !

thanks ! korang ! 

30April 2013 -
-5.30 pagi -
bangun pagi , nak siap-siap pergi sekolah .. tengok hanfon sekejap . ada 4 mesej . satu mesej dari sayang kuasa dua saya . satu lagi dari kawan saya . dua lagi dari junior . weeee ! tengok mesej-mesej tu , baru teringat , hari ni birthday mira !

-7.10 pagi-
macam biasa pergi sekolah dengan niat nak belajar .
zzzzzzzzzzzz -__- ...

-2.00 petang-
''mira teman aku pergi toilet kejap ""eh3, teman kami pergi jumpa ustazah n ustaz ''
hehe . tu dailog fatin sebelum kejadian . huh . waktu dekat toilet . mira dah rasa pelik sikit dah . aish . ~aishh , pasai pa la depa pelik sangat ni ~ .pastu naik kelas . dekat kelas tetiba depa jadi budak baik . sekali dekat ....taaaaaarrrrrraaaaaaaaaaaa! depa baling tepung +kunyit .. pergggghhhh! memang seronok . habis muka mira bertompok-tompok . aish ! mula-mula kene memang agak marah . tapi , fikirkan ballik . tu surprise yg depa buat untuk mira . alhamdulillah . :) . waktu tengah baling-baling tepung tu . tetiba , DIA datang dekat dengan mira . then .... hehe .. dia cakap ''selamat hari jadi ''(ermm kalau tak silap laa , itu yg mira dengar .. hehe)pastu dia hulur something . hehe . ok..ok..ok... memang tak romantik kan ? aish .. haha .. tak kisah pon tak romantik ke apa ke . macam dia cakap . romantik dia tu , dia nak simpan nnti lepas semuanya sah , baru la dia guna romantik tu . haha .bagi saya , awak dah terlalu sweet la tu . .hehe .

-3.15 petang-
kitorang balik sekolah , dalam keadaan hujan . wink!wink ! ingat kan dah habis dah baling-baling tepung ni . rupanya . hurmm ...hehe . semua orang dekat garaj tengok je mira kene buli tadi .. hehe .

i got something from u . insyaallah . i will keep all that stuff in my mind also in my heart .
i always love u . saya tak pernah mengharapkan apa-apa dari awak .

erm .. thank kepada yang wish birthday mira hari ni . 
-junior-junior
-member
-kakak +anak sedara
-bestfriend
-AWAK

TERIMA KASIH !

Gadis xoxo


hye ! holla! weeeee! Mira kembali ! huhu agak lama dah mira tak conteng blog ni .
sebenarnya mira tak ada banyak sangat story . cuma post kali ni ,
mira nak bagi tau . minggu depan , minggu satu lagi ! .. mira kan menjalani PPT . huahua !
Eh! apa tu PPT ? hehe . Peperiksaan Pertengahan Tahun .
mira tak ready ape pon lagi .eh silap , mira dah ready untuk subjek mathematic sahaja ! huhu.
yang lain . redha je .

siapa yang sudi nak ajar mira SEJARAH ? FIZIK?KIMIA?ADDMATH? angkat kening !haha
4 killer subjek tu . mira slow sangat . need more practice n practice *nampak tak mira speaking ? haha**wanna improve my English Language*

semenjak dua menjak ni kan . mira macam agak fokus sikit dekat kelas BI .mira suka sangat bila dengar
teacher Fida speaking .*For your information , my teacher speak full in english in her class**little bit malay*haha :D okay mira tak teror speaking . saje gatal-gatal mencuba . haha ..

semenjak duamenjak ni mira kurang fokus kat dalam kelas Addmath . I don know why ?.bila cikgu mengajar mira suka sangat termenung . macam hilang laki . haha .ish..ish.. mira ni , macam amik SPM 2 tahun lagi je .


study ! study!study !

kami kawan !



kami buddyz ! takkan terpisah!
SPM 2013 candidate !

Dia : Muhammad Hidayatullah B. Mohd Nazri
satu-satunya lelaki dalam group belajar kami .
: baik , handsome , hyper , cool , smart , peramah , pemarah yang paling penting pembuli !haha

Dia : Nurul Amira bt Mohd Zaini
satu-satunya budak perempuan yang suka membebel dalam group belajar. hehe
: baik , caring , hyper , comel , cool , pemarah .
(ok saya la ni , *puji diri sendiri*)hehe

Dia : Anis Atiqah Bt Hassan Addli
satu-satunya budak perempuan yang pro addmath dalam group
: baik , cool , hyper , peramah , pendengar yang setia .
Dia : Nur Shahida Bt Noh
satu-satunya kawan saya yang suka cari gaduh . then bila gaduh saya tak pernah menang .
: cool , hyper , baik , comel , cantik , smart , bersifat terbuka .

dari kiri : Anis (pakar penasihat) , Shahida (pakar bedah ) , Amira (pakar ermm?? o.O)hehe

PLEASE!


kenapa semua orang tak faham perasaan mira ? apa yang mira buat semua tak kene , asyik nak bising je dengan keerja yang mira buat .! kalau betul mira salah , kenapa tak tegur baik-baik ? kenapa mesti nak tengking ? maki ? hina? memang macam tu ke cara orang tegur kesalahan orang lain ! mira tak mengharapkan apa-apa pon dari orang lain , mira cuma nak orang lain faham mira , mira nak kan kebebasan , mira nak kan privasi , mira nak dunia mira sendiri . kenapa orang tak boleh nak faham ? kenapa mesti mira je yang kene faham perasaan orang lain ? mira macam mana pulak ? 

lepas satu , satu masalah datang .! ok fine ! semua ni ujian yang Allah bagi dekat mira , Dia nak uji kesabaran mira . ok . mira cuba kawal marah mira dengan cara mira menangis . 

semua masalah ni buat mira berfikiran matang sedikit demi sedikit .
:- luka di tangan nampak , luka di hati ? siapa yang tahu .


H.A : Hanya Aku !


hai ! salam maghrib . :)
ohok!ohok! erhmm , hai blogger. lama dah mira tak story kat sini , lama ke?hehe. jarang dah mira story.
huihui, nampak tak gmabar kat atas tu .. hehe . gambar tu dekat taman . budak kecik tu bukan anak sedara , bukan adik , bukan anak mira .. haha . dia budak yang main dekat taman tu . ermm , dia anak buah MIDAH .. hehe . huh ? midah ? . ok3. midah tu junior mira dekat sekolah .. wahh ! macam senior besar je . haha . mira kenal dia , sebab dia kawan ida. so, sesape je yang bersangkut dengan ida or anis , officially kawan mira jugak , sama laa dengan anis and ida. 

hurm , sebenarnya nye bukan niat keluar petang tadi nak jumpa Midah dengan Haiqal , tapi niat kami nak panjat lereng bukit . tapi apa kan daya , dekat tempat yang kami nak panjat tu ada ramai budak laki yang lepak . huh , so , tak jadi la kitorang nak panjat . kitorang (mira and anis) pon pergi la merendek , mira yang request dekat anis , nak pergi taman . anis pon merelakan diri untuk ke situ . alhamdulillah cuaca baik petang ni , mira pon bertemu dengan sikacak tu , Adik Haiqal . hehe . tak lupa jugak midah dekat situ , dia yang bawak haiqal.

thanks Haiqal , 
kamu dah buat akak happy tadi . dengan kecomelan kamu , kepetahan kamu . kamu dah buat akak lupa sekejap masalah akak . hope lepas ni dapat jumpa kamu lagi . ok !