selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

aku , kau & dia

 saya sayang awak , saya nak tengok awak bahagia . . saya masih boleh terima awak untuk kedua kali , tapi ...... saya tak nak awak sakitkan orang lain  , dia lebih memerlukan awak berbanding saya .. dia lebih menyayangi awak dari saya ... saya hanya akan buat awak terus sakit hati .... awak nak tau tak , lepas awak cakap yang saya dah kecewe kan awak , saya menangis ... tapi kalau nak di fikir kan balik , memang patut pon saya kecewe kan awak , biar senang awak membenci saya ... seriously , saya cakap saya sakit hati bila tengok 'dia' post macam2 kat fb awak , n dengar orang cakap pasal awak dengan dia ... hati saya bagai di siat-siat ... sakit tak ??? mesti sakit kan ... hmmm , awak , kalau kita bersama untuk kedua kalinya , saya takut orang akan cakap yang saya rampas awak dari dia ... saya tak nak! .. 
awak ! saya mintak maaf kalau saya dah buat awak kecewe , saya tak ada niat pon nak buat semua tu ... saya cuma nak yang terbaik untuk awak , mungkin sekarang awak tak boleh nak sayang dia macam mana awak sayang saya , tapi satu hari nanti mungkin boleh .... 

awak ! kalau awak rasa awak couple dengan dia hanya kerana fikirkan persaan dia , lebih baik jangan .... itu di  kira awak seksa perasaan dia dengan awak ....=(


*17 november 2011
until now 
always in my heart*

salam ramadan

Salam Ramadhan ..

ohh yeah ! dah lama sangat Mira tak cit' cat' dekat blog ni . . mak aii !! rindunya ! haha . .sekarang dah masuk bulan ramadan , bulan penyucian . . ehh ! dah nak habis la . . erm , hehe . . Mira lupa nak update pasal awal ramadan hari tu , biasa la , sekarang ni Mira dah jadi 24 hours maid . . tu yang buzy . . herm , tak apa la , yang penting Mira ada juga update cerita dalam bulan puasa ni . . ehh ! sebelum Mira membebel panjang-panjang , nak tanya ni , korang semua ni puasa penuh ke? haa ! sapa yang tak puasa penuh tu , if perempuan , masih boleh di maafkan , lelaki ? ? ohh ! no! haha . .
ok ! herm , malam ni Mira tak ada story sangat , sebab Mira tak ada cerita la . . hehe ! . 

ermm , nak tau satu bende tak ? erm , semenjak dua menjak ni kan , Mira banyak sangat sakitkan hati orang ,  kawan yang rapat dengan Mira , kawan yang agak rapat dengan Mira and others . . . Mira tak tau kenapa Mira buat semua tu , Mira tak sengaja . . Mira nak sangat mintak maaf dekat orang-orang yang tersebut . . herm , n satu lagi minggu lepas bermula la perjalanan hidup Mira yang baru , Mira kene lupakan semua bende yang boleh menggangu emosi Mira . .sekarang ni Mira masih lagi mencuba untuk melupakan semua tu , Mira perlukan seseorang yang boleh buat Mira lupakan dia . . ''aku mintak maaf , memang betul cakap kau , aku hanya boleh cakap je , buat ?? belum tentu lagi '' . . 

herm , k la . . sebelum 'hujan' turun , baik Mira stop dulu . .
kang basah plak keyboard ni . .
bye , 
assalmmualaikum ..

MENGHARAP

hye !..
tadi dekat sekolah ada HARI BERTEMU WARIS ..
sain report card la tu ... fuuhh !! waktu tengah tunggu mak datang ,
takut gilaa! bukan takut sebab apa , takut mak kecewe tengok keputusan
mira je .. huhu ... tp kenyataan nya , mak kecewe sikit la lepas tengok 
result mira yang agak teruk tu .. hermm..
sebelum start sain report card tu ,
mira , jiehah and abie , lepaklepak kejap ..
yelakan , lama sangat nak tunggu ibu bapa datang ,
kami pon bergosip la , macammacam kami cerita ,
sampai la ada satu cerita yang membuatkan mira menitiskan 
air mata tanpa di sedari , dialog nye macam ni 
" tak perlu la nak mengharap dekat orang yang dah tak sayang kita , buang masa je !''
di sebab kan ayat tu , mira and abie bergaduh sekejap ,
huhu , salah ke mira nak mengharap kat dia lagi ,
bia la dia dah tak sayang mira , yang penting mira sayang dia ,
seriously , mira time tu marah giler dekat abie , abie asyik cakap ,
"lupakan je dia , buang masa kau je , kau boley sakit hati nanti, lagi pon dia dah ada orang lain !"
ayat ni la yang membuat kan mira tak boleh nak tahan air mata mira ni ..
hermm ,, kalau nak di fikirkan balik , apa yang abie ckap tu ada betulnya jugak ,
tp mira kisah apa , bia la mira sorg mengharap dekat dia , 
bia la mira sorang yang kecewe ,
bia la mira sorang yang menangis ,
bia la mira sorang yang sakit hati ..
asalkan mira dapat tengok dia bahagia ,
dia tak sakit hati lagi  ,  tu dah cukup ar bg mira ... 
:') ....
hemmm , k ar mira dah , malas nak menaip ,
 k bye !

missing you

hye !!
 wei ! sapa ada ubat hilangkan rindu ??ermmm!! kalau ada bagi mira dengan segera ...huhux ..mira rindu??ye! mira tgh rindu dekat kawan lama mira ..rindu dia gegila ! huhuhu :'( ...*playback* 2011 ...dulu mira selalu gaduh dgn dia (gaduh main2 je ok!) .... dalam kelas kami duduk sebelah-sebelah , dia suka pinjam barang mira , smapai tak ingat nak pulangkan ... akhir tahun 2010 , satu haari kami lepak sesama , gelak sesame , sembang sesame ... ..hermm !! walaupun baru 2 tahun rapt dgn dia ...mira tetap seronok dpat kawan macam dia ... dia boley buat mira happy and marah ..... tapi sayang tu semua hanya tinggal kenangan , walaupun sekarang ni mira satu kelas dengan dia .. kami tak betegur sama sekali ... kalau berselisih , hanya mampu pandang aje ..agak-agak , bila mira boley bersembang , bergaduh , and gelak-gelak dengan dia lagi erk ?? :'(
hermm ...k la , mira nak pegi sambuung buat kerja ... bye !

#sebuah percintaan akan menghancur kan sebuah persahabatan #
# :'((#

ceritaku



hye ! uit !
dah lama tak stoory mory kat blog ni..
malam ni mira nak share story ni..
tadi waktu exam paper b.i ..
kene buat karangan ..
haiyoo ! hancur !
haha , mira baca karangan tu ,
mira sendiri pon nak tergelak ..
dalam karangan mira tu kan , 
mira ada cerita pasal blog kesayangan mira ni ..haha ...
ok , ni cerita hari ni ..yg ni pulak cerita semalam ..
semalam , rabu , 16 may ..sekolah mira ada sambut hari guru ..
best sangat !..macam-macam aktiviti ada..
persembahan pon ada bnyak..persembahan yg paling best ,pengawas ar..
dorang buat bantomi ,, ehh ! anatomi , eh ! ala , tomi-tomi , 
macam tu la..mira da tak ingat nama persembahan dorang ..
hehe ... time cikgu main explorace , mira jaga check point yang terakhir ..
bukan mira sorang , mira di temani mimi ..
kami kene kan cikgu ..
setiap cikgu yang datang dekat kami , 
kami suruh dorang nyanyi ,
selagi tak kuat , selagi tu la kami suruh nyanyi ..
haha , jahat tak ?..
pape pon , semalam memang best ar ,
walaup macam mana penat sekalipun ,
mira tak rasa , sebab ada ubat hilangkan penat semalam...
hehe ,,...ermm..
k , ar .. nak pergi study ..
jumpa lepas abis exam nanti ..
bye !
peace yoo !!

campur



Waaaa !!! exam weekk !!
acano ni ?! study tak lagi .. yut ! yut ! tatayut ! ..
haha .. kalau tak dapat atas 70 ...
rotan yang dapat ...owhh ! tidakk !
sesapa! tolong ajar mira ADDMATH ! FIZIK ! KIMIA ! ...
aaarrggghh !! haha ..
ishh ! dah macam apa ntah ... 
k , sekarang lupekan sekejap pasal exam ..
nak tau satu bende tak ?
nak tak ? eeii ! nak laa !..
hahha ..
sebenarnye mira nak bagitau ,
ehh ! bukan nak bg tau , tapi nak luahkan ...
mira sebenarnye tengah happy sensangat !!
nak tau sebab apa ?
tak yah la tau , biakan ia menjadi rahsia peribadiku ..
haha ...
ermm , tu je la .. yang mira nak bg tau ..
k ar , nak p solat ..
nanti kalau mira rajin ,
mira update blog ni lagi erk ..!
bye ..
**doakan kejayaan mira ye**

Hariku



hye ! emm , hari ni mira penat sangat ..
macam-macam mira buat ...
haha ! macam bzy sangat ..
petang tadi mira dengan kawan yang lain 
ada buat latihan untuk pementasan BM ..
PENAT GILE !! mira banyak menjerit je ,
sebab diorang cakap lebih kuat dari mira ..haha ..
habis je latihan tu , kami pergi minum-minum ..
best la jugak ... hehe , orang belanja .. mesti la best ..
tapi sayang , time minum-minum tu mood mira hilang ..
jadi tak ada selara nak makan , minum pon tak abis ..
hemm :'( .... nak tau kenapa ?
sebab , miraaa .................................................
.................bla ..bla...bla.................................,
hemm , macam tu la cerita nya .. T_T ..
hehe , apa yang mira cerita ni ? haha , abaikan la ..
tadi waktu anta anis , mira nampak bulan ..
nasib baik mira tak accident , haha ...
mira sempat cakap dekat bulan 
' bulan , mira rindu dia !
bulan , mira nak dia !
bulan , mira sayang dia !
tapi , kenapa hati mira dah beralih arah ?
kenapa ? kenapa ? kenapa ? '
hemm , jawapan tu hanya tuhan saja yang tahu ..
ermm , ok la ,that all for today ..
bye !

SELAMAT HARI LAHIR




hoho ! selamat hari jadi !
ehh ! birthday siapa plak hari ni ?
peace ^ ^ V , hari ni birthday mira  la ..
alamak ! dah tua la plak .. ishh , tak kisah la ,
semua orang pon sama , semakin hari semakin tua ..
haha ! ada ke yang makin hari makin muda ?
 kalau ada , ce citer siapa orang nya.. hoho ..
dari pagi tadi sampai la senja ni , semua yang jumpa mira ,
semua wish ' happy birthday ' ... hari ni memang hari happy mira ..

''TQ , kepada yang sudi wish birthday mira ..
korang memang dah buat mira happy sepanjang hari ni ...
esp , member pagi tadi tu ... kemana je together-gether  ...
n TQ jugak kawan , sebab wish kat mira pepagi buta , 
dah lama tak tegur (lama ke ?)  kau , lastly , kau mengalah jugak dengan budak ni ... hahaha !
Mira sayang KAU ketatketat la kawan ! ''


p/s : KAU  dedicate to KAWAN PEREMPUAN mira erk ! 


TRIP


 
Holla ! Hye ! nampaknya kita bertemu lagi ..
syukur ke hadrat ilahi , mira masih boleh menulis entry di blog ni lagi ..
Alhamdullilah ! Alhamdullilah ! Alhamdullilah !
 
ok ! hari ni mira nak cerita pasal tajuk di atas ^ ... 'TRIP' ..
hohoho ,  trip tu tak jauh pon .. dekat Taiping je ..
mira tak dapat join trip tu , sebab abah dengan mak
tak bagi n mira kene balik kampung .. ada kenduri arwah ..
dorang yang pergi trip tu tak habis-habis nak panas-panas kan mira ..
saja nak buat mira jelez ... *ala , setakat Taiping tu , apa la sangat ! *
mybe , tahun ni mira tak boleh nak join mana-mana trip , sebab abah suruh
berjimat .. ye la , adik sekarang dekat asrama , kakak sambung belajar , mira ?
hehehe ...ermm , trip pergi taiping tu , esok .. 28 & 29 ..
hemm , tak kisah la pasal trip tu ... sekarang mira tengah kisah pasal exam PPT ..
nampaknya exam dah nak dekat .. tapi mira still belum bersedia nak jawab exam tu nanti ..
aishh ! takut la plak .... * macam nak amik SPM je rasanya* ..
pape pon , doakan mira yang terbaik erk !
 
ok la , that all for today ..
nanti ada masa mira cerita lagi erk ...
bye ..
 
 

sibuk

 hyee! hello!!
emm .. ni mira nak tanya ..
salah ke kita nak simpan perasaan sayang dekat seseorang 
yang ada kemungkinan tak akan ada perasaan sayang dekat kita ??
(paham ke soalan mira tu?) aisshh ! salah ke?? haaa!! salah erk ?!
mira tengah geram ni , geram sesangat ... suka sangat kacau hari happy mira ..
ni yang nak kene cubit ni .... eeeiii ! ..
 
aahhhh!! dah la malas nak pikir semua tu...
sekarang dalam kepala otak mira , mira happy sangat ..~
hehhe , nak tau kenapa ?
hahaha ,, ada la ...
ermm .. k la .. mira nak pegi sambung baca novel ..
DOKTOR CINTA ..
hehhehe ..
bye ..
 
*suka hati aku la nak sayang dekat dia ke , nak benci dia ke ... aku tak kacau ang pon ..!*
*jangan gatal tangan nak kacau aku erk , kalau ang tak nak aku kacau ang ..!*
*cubit tau arr!*

lupa

 
hye !! emm, ni entry kedua untuk hari ni ...
tadi mira buka fb , usha-usha status orang ,
terbaca plakk status dia ..
sekali baca , agak sedih ..
dua kali baca , mira boleh terima...
*rasanya status dia tu untuk mira , *
malam ni mira duduk dekat umah sensorang ,
hanya di temani youtube+facebook+blog n buku addmath ...
haiyooo !! kenapa la hati ni tak boleh nak lepas kan dia..
*mira dia dah boleh lupe kan ko laa! ko lupekan je la dia tu!! ,
ko akan menderita bile tgk dia dgn pompuan lain !! *
(T_T) .....
 
*saya pon akan cuba untuk lupakan awak *

sahabat

 
hye !! selamat tengahari !
semua dah lunch ke ? (tengahari ke?) ....hoho ..
hari ni tetiba la plak nak update blog awal ...
hehehe , korang , korang nak tau tak mira rindu semua
kawan mira (yang dulu)
- yang suka kacau mira time mira buat homework 
- yang suka buat mira gelak
- yang sudi dengar perasaan mira
- yang buat mira fall in love .. (fall in love ??? toink .. toink..)
- yang suka buat mira marah
- yang suka dengar mira membebel
 amboi ! banyak nya 'yang' .... hahahha
k , seriusly mira cakap , mira rindu semua tu !
di sebabkan mira rindu semua tu ..
mira buat satu video clip ... hehhehe , tak de la smart mane ,
 asalkan boleh buat mira release segala rindu yang ada ni ...
 
'' mira rindu korang semua ! , kiss sikit dekat pipi , muahhh!''
:'( :'(

dah tengok ?!
apee! tak tengok lagi ! ..
emm~ tak pe la , mira tak paksa suruh tengok pon..
emm, k la .. that all about today ..
see u another day ....
bye .... bye ...

 

seni*kot

 


 
bila mira tak ada kerja , ni la yang dia buat ... menconteng ....huhu ... k, buruk .. mira tak pandai bab-bab seni ni , so tok sah nak kutuk ...

mata

 
hye ! apa khabar hari ni ? hope , baik-baik je la ye ..
huhu , k , entry kali ni mira nak cerita pasal apa yang dah jadi sepanjang hari ni ..
tak ada bende buruk pon yang terjadi , semuanya baik-baiik.. hehhe..
 
firstly , mira join inovasi sains .. best jugak la . walaupun mira cuma gantikan orang . :'(
huhu .. projek sains kami , ialah gam (ayat tak berapa betul) .. kami buat gam dari susu ..
eeeeii ! hahhaha , keje mira disitu hanyalah sebagai pembentang .. biasa la , orang suka bercakap
memang tu je keje yang tepat untuknya .. hahaha ...
secondly , sepanjang inovasi tu berlangsung , mata mira ni asyik nak pandang seseorang yang tak sepatutnya mira pandang .. pusing kiri , nampak dia ..pusing kanan , nampak dia ...aiishh! main pusing-pusing la plak...hahaha.. dah habis inovasi semua yang terlibat masuk kelas ... waktu kitorang masuk kelas ,semua student yang lain ada dekat bilik math , waktu math la kan ... yang kitorang-kitorang ni , melepak kat dalam kelas tu ... heheheh , penat la katakan ....sambil lepak tu mira still usha dia .. aishh !! mata ni memang tak boleh di halang ... asyik nak tengok dia je ... (mata untuk dia , tapi hati mira tetap dekat  ***) ....
thirdly (ada ke 'thirdly' , tibai saja laa) , tadi mira pegi rumah jihah dengan ida , dalam perjalan nak pegi umah ida , mira nampak budak-budak fixie ... aishh , jelez ar tgk dorang naik fixie , mira teringin nak naik fixie tu.. tapi, apakan daya .. huhuhu...
eeemm , ok la ... tu je perkara yang best hari ni yang mira lalui , esk ade cerita , mira story lagi ...
bye ,
 
*jaga mata , jaga hati*

wawawa

 
huaaawaaa!! nak ikut !!! (kesat airmata)
heemmm , ..hoho .. aishh ! hai ! huhu , hari ni mira sedih + penat .. sebab ,
sedih tak dapat ikut pergi rombongan .. penat sebab tadi ada merentas desa ..
tadi pagi waktu kelas sir rizlan , diorang asyik cakap pasal trip je ... trip tu la , trip ni la ..
aishh! jelez tau tak ! .. mira tak dapat nak join  trip tu ..atas sebab tertentu ...
dalam pada masa yang sama , dorang ada playback scene waktu trip pergi PANGKOR tahun lepas tu ..
macam-macam diorang cerita , sampai la ada sorang hamba allah ni .. dia cerita dekat mira something .. fuuyoo ! cerita dia membuatkan mira terdiam sekejap .. serius , mira cakap . mira sakit hati gila-gila , time tu ... tapi nak buat acano , bende dah lepas .. kalau mira tau semuanya dari awal .. mira tolak orang tu dalam gaung dah .. hahahahhahaa (gelak jahat) ... aahhh! dah la , tak ada guna ingat semua tu .. semuanya dah jadi kenangan 2011 .. sekarang nak cari kenangan 2012 la plak ... haiiishhh! ...
tadi dorang ajak sir , buat trip pergi PANGKOR lagi .... wuuuuhhuuu! kalau  trip tu jadi ... mira sanggup kerja fulltime (jadi maid cukup la) untuk kumpul duit nak join trip tu ,,hehehhe..
hermm , ok la .. mira nak pergi jenguk blog orang... bye ..
 
*ooooo , dia nak terjun bangunan awak tolong !, saya nak jatuh bangunan awak buat tak tau je !.. ni yang nak kene cubit ni , hisshh*
*tersurat dan tersirat*
 
..........................................................................................................
 
 
-aku mintak putus dengan kau sebab aku nak fokus dekat pelajaran ,
kalau aku still couple dengan kau , aku asyik fikir pasal kau je ..
aku boleh fikir pasal kau sampai aku abaikan semua pelajaran aku , .
walaupun aku dengan kau dah tak ada apa apa , aku still sayangkan kau ..
aku hope , kau la jodoh aku nanti ...-
(aku tau alasan aku mintak putus tak berapa kukuh , tapi tu la kenyataannya)
 
* nangis+dengar lagu tentang rasa*
*awak nak pujuk saya ke? (sape la 'awak' ni kan ) *
*emmm* 
 
 
 
 
 

TAK PATUT !

 
ehemm! ehem!! hye ! acano hari ni ? ok , ok  ke k0 , k0 ? hekhek!
hari ni Mira tak pegi sekolah , hehe , ponteng sekolah sehari *sehari je*
Mira teman Nurul*kakak saya* pegi daftar kursus bahasa inggeris dekat kelana jaya ..
waktu teman kan dia daftar , lecturer dia datang tegur Mira ..
aii say menn! dia cakap bahasa orang putih daa ! hahaha ...
Mira paham apa yang dia cakap , tapi bila nak jawab soalan dia tu yang kantaoi tu*B.I saya 'cemerlang'* ..
hehehehe , . at the same time*tetibe* , makcik-makcik kat situ pon teggur Mira ,
 
Makcik : dari mana ni ?
Saya : perak .
Makcik : o0o ,.
Saya : emm.~
Makcik : SPM dapat berapa?
Saya : *toink ! toink ! kelu lidah nak cakap *
 
Mira ni nampak macam budak dah lepas SPM ke?
aishh ! form 4 pon belum habis lagi la ..
tak patut ! tak patut !..
eemm , ok la .. that all for today ..
bye !
 
*saya happy bila awak happy*
 
 
Bismillahhirrahmanirahhim
''Ya Allah ,
kenapa aku masih teringat perkara yang sudah berlalu ?
dan kenapa hati ini berat untuk melupakan segalanya ?''
 
 kenapa la semua ni terjadi ,
sedangkan ianya telah pon terhenti .?
cukuplah semua penyiksaan hati ini ,
aku sudah tidak mampu untuk menanggung derita lagi .
 
kenapa semua orang selalu membuat aku teringat perkara-perkara tersebut .
semua bende tu membuatkan mutiara jernih aku ini jatuh kebumi sekali lagi .
aku selalu mengingatkan kaum hawa yang lain , supaya
jangan membazirkan mutiara jernih itu . tapi , sebaliknya aku yang buat ..
 
hari-hariku hanya di penuhi dengan tangisan dalam ketawa .
kenapa mesti begitu ?
 
*jiwang pepetang*
*hek!*
 
 
 
 

()()

 
hye !! apa cerita hari ni? hope , semua cerita yang baik-baik belaka la ..
hoho , hermm, sebenarnye Mira baru je balik dari rumah Abie ..
kami buat experiment ~ best ... Mira bukan asal kumpulan dorang .. tp , Mira join jgk ..
Mira jadi penasihat dekat kumpulan Abie .. hahaha .. dah macam cerita tiga abdul la..
sementara Abie dengan Jiehah buat experiment tu ... Mira dengan Iza ,citcat la kejap..
Mira luahkan semua yang ada dalam hati Mira ni ... dari A sampai Z ... semua Mira cerita ..
ada part-part yang buat Mira nangis ... huhuhuhu :'( ...
Iza dengar + bagi nasihat sikit ...
THANK IZA SEBAB JADI PENDENGAR SETIA MIRA ..
WALAUPUN IZA BUKAN BESTFRIEND MIRA , MIRA TETAP ANGGAP IZA BESTFRIEND MIRA
 
Sayang Iza ketatketat ..
.......................................................................................................................


<-----  untuk pengetahuan kamu , akak dgn dia hanya lah kawan ,, tak lebih dari tu ... kalau lebih pon , as adik kakak(dia lahir lambat dari Mira).... so, lepas ni jangan la gatai nak tanya lagi .....
.................................................................................................................................

k , la ... Mira memerlukan banyak rehat sekarang ni ..
bye ,, jumpa d entry yang seterusnya ..

*no more about love *


Buah hati saya

Bismillahhirahmanirahim !
 
Hari ni , hari terakhir saya pandang awak sebagai 'buah hati' saya :') ..
esok , bermula lah hari baru dan cerita baru ..
saya seronok tengok awak senyum hari ni ..
saya harap dapat tengok awak senyum lagi lepas ni ,
insyaallah !..
 
erm , ok la ..
tak larat nak taip da..
k , bye ..
 
Bismillahhirahmannirahim!
awak , terima kasih sebab penah jadi sebahagian dari hidup saya . terima kasih juga sebab mematangkan saya . sepanjang saya dengan awak , macam-macam dugaan yang kita hadapi . masalah keluarga , kawan .. macam-macam la .. tapi, kita tempuhi dengan hati yang terbuka . kita redha apa yang dah jadi .. macam-macam dugaan kita lalui , tapi kita masih bersama . .
Awak , saya nak mintak maaf kalau sepanjang awak bersama saya , saya menipu awak , saya terbuka aib awak , atau apa-apa je la salah saya yang saya sudah buat dekat awak .. saya mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki .. kalau saya ada buat salah sengaja atau tak , tu pun saya mintak maaf . saya hanya insan biasa , tak lari daripada buat kesilapan .
awak , awak ingat tak , dulu awak pernah tanya saya , siapa lelaki selain abah dan abang saya yang saya sayang?awak ingat tak soalan tu?herm.. lelaki yang saya sayang selain abah dan abang saya , AWAK la. .
herm , awak , awak tau tak .. ramai orang cakap , yang saya bertuah dapat awak .. sebab awak caring and awak faham dengan perangai saya yang macam mak orang ni .. diorang cakap macam tu .. awak tau tak ? waktu diorang cakap macam tu , saya senyum je .. saya cakap dalam hati '' ye, aku la orang yang bertuah dapat dia , tapi dia??herm" .. awak bertuah ke dapat saya??herm,hanya awak saja yang tau jawapannya ..
kesimpulan dari cerita di atas
AWAK ,
terima kasih atas segalanya ,
maaf atas segala kesilapan saya ..
saya nak tarik diri dari hubungan kita .saya tahu tak ada sebarang sebab pun saya buat semua ni .tapi , ni keputusan saya . saya harap awak akan jumpa perempuan yang lebih baik dari saya .
sekian ,
ikhlas , dari Mira .
 
 

macammacam

 
hye !!~ dah lama Mira tak update blog ni..
ermm , macam-macam cerita Mira nak share ..
ada cerita sedih , happy , sakit .. heermm , macammacam la...
 
ermm , nak tau tak? tangan Mira bengkak ~ ..hehehe..
ok , Mira dah start mengarut .. eh! serius la , tangan Mira bengkak ..
td kat sekolah iza tolong urut kan ... nak nangis Mira di buat nye..
sekarang ni pon masih terasa sakit nak menulis , menaip , macammacam lagi la..
tangan ni bengkak sebab , semalam , berlanggar dengan pintu ..
ayooyoo! sakit gile!! lepas excident tu , Mira susah nak menulis..
sakit gegilee ar !!
 
nak tau lagi tak? semalam DIA call Mira ..
pastu Mira angkat , pastu DIA sempat cakap ''hello , Mira ..''
pastu Mira letak .. hoho.. jahat kan ?!..Mira
bukan sengaja nak letak .. tp, tertekan..
ingat kan lepas tu DIA nak call balik ... ermm ,
tak da pon.. erm,menyesal pon ada ..hehe..
ermm, dah berapa hari ntah Mira tak mesej DIA ..
hermm~!..
*kau tak de salah pon dgn aku , x payah la
susah mintak maap semua tu ..
kalau kau ade salah pon , ak dah lupekan..*
-_-
 
ermm , k la .. Mira nak pegi try urut tangan ni ..
sambung entry lain plak la ye ..
bye..
 
 
 

aisshh!!

 
0ho0k!oho0k!.. ehem!ehemm!!...
aishh! sakit plak tekak ni ...
ermm , hye !! blogger , vlogger ,
 facebooker , twitterger , dan semua 'ger2 yg ade..
hehehe... semua sihat? hope , sihat walaffiat la ye..
k , entry kali ni Mira nak mengarut  sikit la ye ..
sebab Mira tgh tension sgt ni .. so , pada sape yg bace ,
jgn amik hati , limpa , hempedu , jantung ,peparu la erkk!..
 
'' ermm , lalalallaalaa!~ ... hhohohoho ~."
 
k , tu je entry untuk kali ni .. jumpe d entry yang akan datang ..
bye .. !
 
#mata dia cantik !#

L.E.P.A.K

 
aaacchumm!! (gosok hidung)..
aargghh !! setiap malam asyik selsema je ..
sakit kepala pulak tu ... aisshh !!
 
td , petang Mira lepak dkt umah ida ..
kami sembang macam 7 tahun tak jumpe ..
hahaha... sambil lepak tu Mira tunngu my sweettheart ...
hehehhe... janji pukul 5.15 ...tp dtg , 5 minit sebelum pukul 6...
baru je nk start moto nk blah... aishh!! tak pe la..
janji dye dtg ,, dripada dye tak datang kan?kan?kan?
 
kami jumpe sebab Mira nk bagi dye brg ...
agak-agak ape erk barang tu ??
aishh!! jgn pikir mende lain ...!
Mira bagi dye COKLAT+KEYCHAIN la..
brg tu Mira beli wktu p cameron highland hari tu..
nape Mira bg dye coklat erk??
hehehe ,, Mira bg coklat sbb dye obses dgn coklat..
 
ermm,, esk dah start skola n hari ni hari last cuti..
ho..ho..ho...rse mcm tak nak p skola je..
ermm,, k la , nk p menghafal formula...
bye ...
 
#tangan terluka senang orang nmpak , tapi hati terluka , sape yg tahu?#

awak !!

--> saya nak habiskan sisa-sisa hidup saya dengan awak <---
-->awak untuk saya selamanya , saya untuk awak selamanya <--
-->awak sayangg saya ? <--
--> kenapa awak suka saya ? <--
-->awak jangan tinggalkan saya , ye ! .. <--
SAYA SAYANG AWAK SANGAT !!
 
saya nak cubit pipi awak , boleh ?
saya nak kawan 'rapat-rapat' dengan awak , boleh ?
saya nak awak , boleh ?
boleh ke saya nak semua tu ?
 
#hehehe,berangan sekejap lepas tgk citer PATAH SERIBU #
# (T_T) #

C.C

<------ curangg !!

ehh!!ehh!! CURANG ??
sape plak yg curang ni??
DYE curang ke?? eeiii!! ni yg nk kene nie..
hehehehe... x dew la... dye x curang ...
ok ,, entry ni tajuk nye curang ... x dew sape pon yg curang..
amboi !! bnyk nye perkataan CURANG !..

semalam Mira mimpi , dye dgn Mira gaduh sebab
Mira curang , tak jujur .. dye pon buat bende yang same..
dye curang  pastu dye tipu Mira....huxhuxhux...
pastu kami clash ......
ohh !! no !! jgn ,, Mira tak nak bende ni jadi...!

#AKAKSAYANGADIK#
#HOPEADIKJUJORDGNAKAK#

cuti ::

 
hye !!  lamenye Mira tak ''membebel'' kat sini !
ho..ho.. biase la '' businesswoman " ...he.. he..
waaahh !! cuti skola sem 1 .. dah start !..
ehh ! dah nk abis la .. hermm.. !
cuti skola tak dew pape maksud kalau tak da
''HOMEWORK'' ... i'm right ?!
for student la kan ? kan ? kan ?
homework Mira mmg la tak banyak ..
tp , susah ! mak aii !! payah kot !..
agak-agak ade tak org yg baik nak tolong ? ?
* buat muke kesian *
heermm ....
k la .. nk p sambung buat ICT ...
ta .. ta .. !
 
# : : akak sayang adik : : #
kiss sikit kat pipi tu *
muahh!!^^v...

No Title !

 
 
HEY , KAU !! kau boleh ambik DIA dari AKU !
tapi , AKU tak kan pernah izinkan KAU untuk ambik ''HATI''
DIA dari AKU ... hati DIA hanya untuk AKU sorang !
KAU faham !!
..............................................................................
 
AWAK !! awak boleh tinggalkan saya ~
saya redha , , tapi saya nak mintak satu bende je dari awak ..
tolong ..! tolong ...!
tolong..! tinggalkan hati saya sekali ..
jgn bawak ia pergi bersama awak ..
................................................................................
 
k , mood Mira sekarang ni tak berapa nak ok !
rase mcm nk nangis puas2 jew ...
# nk pinjam bahu sesape ...#
#huxhuxhux :'( #

KAU


Tak pernah aku termimpi yang
aku kan miliki dirimu si pujaan hati
kerna kau terlalu sempurna buatku
bagai  teraya tak kan bisa lembah kelamku

semalam hanya ada aku dan hati kecil ku
tapi hari ini ada aku dan kamu
kau menghidupkan semula bunga-bunga dihatiku

kau bulan yang menerangngi malam
dan kau bintang-bintang yang mengindahi gelap
kau lah penyelamat aku
dari siksa dan neraka cinta

semalam hanya ada aku dan hati kecil ku
tapi hari ini ada aku dan kamu 
kau menghidupkan semula bunga-bunga dihatiku

kau bulan yang menerangngi malam
dan kau bintang-bintang yang mengindahi gelap 
kau lah penyelamat aku
dari siksa dan neraka cinta

oooo~~~ sha..da..da..da..da..
oooo...

kau bulan yang menerangngi malam
dan kau bintang-bintang yang mengindahi gelap
kau lah penyelamat aku
dari siksa dan neraka cinta



GASTRIK

 
horreyy!! habis pon exam ..
hari ni ,, hari pertama  jawab ujian
ADDMATH !..
gillerr~~ susah sgt... x paham ape pon yg di tanye..
td , waktu exam ICT .. serentak dgn LK...
Mira dudk semeja dgn IZA... dye amik LK...
hehehe ,, Mira seronok tgk dye melakar sampai
tak siap keje Mira... hehe.. rase mcm nk tukar ,, nk
amik LK la plak.. tp ,, ~~ ermmm..
...............................................................................

Gastrik

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.
Penyebab Gastrik
Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Orang dewasa mempunyai perut sepanjang lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.
Tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas semasa perut kosong. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus. Daripada mulut, makanan perlu melalui saliran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur.
Kelenjar pada dinding perut, dalam masa yang sama, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat kakis dan boleh melarutkan besi. Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.
Punca-punca lain Gastrik:
  • Penggunaan kerap ubat penahan sakit bagi melegakan kesakitan tertentu seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen
  • Pengambilan alkohol yang berlebihan
  • Pengambilan kokain
  • Merokok
  • Stres
  • Gangguan autoimun
  • Penyakit crohn
  • Radiasi dan kemoterapi
  • Makan atau minum bahan-bahan menghakis seperti racun
  • Pengaliran semula hempedu ke dalam perut
  • Rembesan asid gastrik yang berlebihan
  • Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan badannya
  • Lain-lain masalah perubatan seperti HIV/AIDS, penyakit buah pinggang.
Gastritis Terbahagi Kepada Dua:
  • Akut, apabila keradangan berlaku secara mengejut lazimnya disebabkan oleh gabungan klasik mual dan rasa panas membakar atau ketidakselesaan pada bahagian atas abdomen/hulu hati.
  • Kronik, terjadi secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang, cenderung menyebabkan kesakitan dan rasa terlalu kenyang atau hilang selera makan selepas makan sedikit.

ehh !! tetibe plak ade penerangan tentang gastrik ni ... bkn ape , td waktu balik dari skola .. Mira mengadu dekat ABIE .. Mira sakit perut .. pastu ABIE tnye ,, "sakit dekat mne??" "td makan tak?" " minggu ni makan nasi tak ?".. hehehe ,, dah macam mak Mira da... Mira jawab la ... ''sakit dekat area perut blah kiri , mcm tak biase plak, ak mne suke mkn pepagi ..minggu ni semalam je x mkn nasi ...hari sebelum nye makan la....bla...bla...bla..." pastu abie ckp ,, "nie sah la kene GASTRIK ..!"..... Tu pasal la Mira search tentang GASTRIK ni ,, nk tau kesahihan ceritanya...hohoho...  hermm ~~ kebanyakan daripada yg Mira search ni ,, semua nye ade yg dah jd kat Mira ... pape pon ... Mira hope la tak kene GASTRIK ni... .. hermm ~~ k la... Mira nk p sambung cari maklumat tentng GASTRIK ni.... Ta~Ta~ !!


exam lagi !

 
ohh!! yeahhh!!...
esk hari last exam ...
paper untuk esk
ADDMATH , ICT , KIMIA...
waahh!! semua nye teras ni ... acano ?
aish .. mlm ni kene perabeh la bace buku...
td , paper math , fizik , sejarah ...
ayoyo ~~ penin kepala ...
paper math dgn sejarah ok lagi..
masuk je paper FIZIK ...
jeng...jeng..jeng....hancur !!
hehehe.... abis la ,, kene la dgn ckgu KZ nnt...
ayoott !! tatayott!! hahaa...
ermm , k la ... nk p smbung bace buku....
tata..~
 
 

Menangis Dalam Senyuman

 
ho...ho..ho...
esk dah EXAM , tp Mira masih on9 + maen dgn blog ..
 aishh ! sesape tolong amik notebook ni !
p buang jauh-jauh..! ho..ho..ho...
mak aii !! sakit nye mata ni !! esk nk skola , ,
hari ni buat hal ....  hu..hu.hu...
org lain on9 senyumsenyum , Mira on9 sambil nangis..
mak cakap " tu gaduh dgn pakwe la tu!"
hahahhaaha ,,, karut je la mak Mira ni ...
hermm , k ar ... Mira nk p solat ..
bubye...
 
# good luck to student 4 SC II #
# esk jgn lupe bwk 'senjata' yg betul nk perang dgn kertas ni #
#jgn biarkan ''kertas'' menang#
#he..he..he.. (^_^)#

E.X.A.M

 
ooooohhh!! tidakkk!!
cepatnye EXAM !! awal lagi ...
relex ar dulu !! blom cukup sedia lagi ni !!
mcm mne ni !!

hope , FIRST EXAM ni boley skor ..
AMIN~ ~
pape pon ,, Mira doakan untuk semua student
4 science II , semoga dapat result gempak
for first EXAM ni ... ehh!! ni TEST la ...
ishh !! test pon kene la buat betul-betul kan , kan , kan ?
(^_^) ...
................................................
SYG !! you too ,, kene buat yg terbaik erk ,
for first TEST ni.. tak mau mainmain...
#special for capital Y #
...................................................



VANILA COKLAT

 
 


ehh !! ehh!! VANILA COKLAT la !!!
hahahhaa ...ok , hari ni mmg x de citer ni ,,
sje nk buat entry pasal cter nie sbb ,,
ramai sgt kawan Mira minat citer ni...
ape la yg best sgt dgn citer ni??
dorg ckp citer ni SWEET la...
ROMANTIK la... aishhh!! mcmmcm la...
ehh!! lupe plak...
Mira x sangka member Mira yang nampak
x minat dgn CINTANCINTUN ni pon minat citer ni..
-diamdiam ubi berisi-
hahahhahahaa....
hermmm,, k la ...buku ADDMATH dah panggil tu ....
tu maknenye Mira nk kene p siap kan homework la....
k ,, bye. .

#SAYANG AWAK#
#agakagak ape perasaan awak kalau tau saya ade scandal lain? #
# ~_~ ?#

Spotcheck + Emosi

hui..hui....hermm,, pagi td ade spotcheck besarbesaran ..
Mira kan pengawas .. Mira pon join skali ar ... spotcheck student
yg lain... keje Mira kutip jarum dkat atas kepala...
ala , yg pakai jarum untuk elak tudung bergerak tu..
banyak jarum Mira kutip....hehehehe....
lps je spotcheck untuk budak biasa ...
turn pengawas la plak... aishh!!time nk kene spotcheck tu..
Mira dah takut da... hehehhee...
cikgu spotcheck bukan main lagi...dok raba sana , raba sini..
last-last , slh Mira cume slh pakai tag name je ...
aishh!! geli tau tak... nasib la cume tu je...
tag name Mira ckgu amik .. sakit haty pon ade..
ho..ho..ho....
.................................................................................................
"woit !! korg ni exam bile ??! lagi dua tahun kew!
x reti nak bace buku da !! "
akhirnye , Mira dapat jgk nk membebel dlm kelas...hahahhaa
td , waktu kimia cikgu masuk lmbt.. kelas bising , ketua buat do no je..
Mira dah la sakit kepala .... pastu dorg ckp
mcm ckp dlm gua ..... berdesing telinga ni mendengar...
mula-mula Mira saba .. dah lame sikit , Mira tgk ketua pon join
sekaki , sape boley tahan... temperture Mira naik mendadak..
sekali je Mira cakap... non-stop n non-fullstop....
pastu kan ... Mira rse mcm Mira ade kat dalam
kelas 3 ANGGERIK 2011...huhuhuhuhu....
 
#aku untung dpt kau#
#kau untung ke dapat aku#
#rugi ade la , kankankan?#

K.E.Y.C.H.A.I.N


 
                                                                                 
<--- keychain ! ! cantik kan? (^^V)..bagi Mira bende tu cntk..huihuhu....cantik tak cantik tu x penting ...yg penting nama tu....
IE <3 YA ......sebenarnye nk buat nama tu panjang....tp sebab x muat...buat pendek je la....hehehhee (^_^)     
 
 
 
 
#setiap saat teringat kamu#
#ouchh!! jiwangnye!!#

Betul ke ?

 
''kalau dalam sesebuah hubungan tu ,
kite jgn la bahasakan diri AKU KAU...
sebab dgn bahasa mcm tu akan membuatkan hubungan tak tahan lame.."
 
"lelaki lagi suke perempuan yg cakap lemah lembut..
daripada perempuan yg cakap kasar.."
 
"perempuan suke seseorg lelaki tu , kalau
laki tu ikut ckp dye "
........................................................................................................
tp , Mira dgn dye , bahasakan AKU KAU....ok je...x de
ape ape masalah pon....Mira ni x de la lemah lembut sgt , dye ok je...
Mira x suke mengarah seseorg , melainkan untuk kebaikan dye...
 
#tak semua mempunyai perangai yg sama#