selamat datang ke blog MIRA yang tak berapa nak cun nie..hope korang enjoy !! (^_^) M'D

cemburu

CEMBURU TANDANYA SAYANG ?  ohoohooi ! Mira dah pandai cemburu dah sekarang ni . jaga-jaga lah Mr. Right . . grr! tak tau lah kenapa , semenjak duamenjak ni , Mira kuat sangat cemburunya . kawan mira cakap , yang mira ni dah terlalu sayangkan dia . betul ke? aii say men ! habis laa ..lepas ni , tak ada la mana-mana perempuan yang boleh dekat dengan dia .. hahaha ^^ . uishh ! mira tak ada la sampai nak control dia smpai macam tu .. hurm , nk tau tak punca mira boleh jadi cemburu ? haa , macam ni ceritanya :

mira ada seorang kawan . nama dia Sina , erm dia kawan rapat mira . mana sahaja mira pergi mesti ajak dia . sebenarnya kami bertiga , sorang lagi namanya Adi . di sebabkan Adi ni , budak besout lain( rumahnya jauh dari kami) mira lebih rapat dengan Sina . kami selalu keluar makan sesama , jalan-jalan sesama , buat homework sesama , cerita masalah peribadi pon sesama .. sampai la satu hari ni , mira ada masalah dengan Mr. Right , dan masalah tu berpunca dari mira sendiri . hurm , nak di jadikan cerita , mira cerita semuanya dekat Sina . Sina la penyelamat hubungan kami . ok fine ! tq Sina , sebab dah tolong kami .. hurmm , lepas je hubungan kami membaik , Sina dengan Mr. right berkelakuan pelik .( mira bukan nak tuduh yg depa ni ada skandal ). everywhere Sina nak pergi dengan mira , mesty kene ada Mr. Right . bukan nya mira tak nak Mr. Right ada , cuma kalau boleh , biar la kami tak berkepit 24 hour. hurmm , Sina agak happy(yang teramat sangat) bila berhadapan dengan Mr.Rght ...... apa sahaja yang berkaitan mira dengan Mr. Right mesti dia tau . ok , bukannya mira tak nak dia tau , dia boleh tau , tapi tak kan la semuanya . huhu TT ...... then , semalam ada pasar malam , Sina excited gila ajak mira pergi pasar tu , semata-mata nak suruh Mr.Right belanja . dia cakap , Mr.Right dah janji dengan dia , nk belanja .. TAPI , kenapa mesti tunjuk-tunjuk depan mira ? nak tengok mira CEMBURU ? huhu .. nasib baik semalam tu , mira tak pergi pasar dengan diorang . pada malamnya , Sina pergi pasar dengan Tina , malam tu pon sempat lagi dia memaksa mira untuk pergi ,. mira ni dah la payah nak keluar malam , dia ajak jugak . nasib baik mak tak bagi .. Mr . Right  mesej mira , dia cakap yang dia pergi pasar sekejap , sebab nak beli barang , tak sampai 20 minit , ada satu mesej masuk , '' dia dah belanja aku " puiii ! penting ke mesej tu ? time tu mira rasa macam nak lempar je handfon tu dalam tong sampah .di sebab kan tak ada duit nk beli fon baru , tak tercapai pulak niat nk lempar .. hehe^^ ..mira mesej Adi , Adi cakap suruh relex , cool , and think positive .. ok mira buat ..mira terus bersabar .. huhu ,..

begitulah ceritanya , ok fine , mira tau Sina member mira , bukan sebarang kawan , kawan RAPAT mira sendiri ,.tapi , tindakan dia tu .. patut ke? huhu ..saba jela ..hurmm ,kay la , sampai sini je cerita cemburu mira .. kalau lama lagi mira bercerita , mau nya ceritanya bertambah mengarut sampai korang tak paham .
assalamualaikum ..

p/s: Sina , mira mintak maaf , harap Sina faham mira ..oppss ! ni bukan MIRA 2012 lagi ..

Tiada ulasan: